News: 13 apr. 2010

vineri, 30 noiembrie 2007

MILENIUM, restaurantul de pe bloc

Update 25 oct. 2009: Restaurantul este inchis in cursul saptamanii. Doar in week-end, daca sunt petreceri (nunti, botezuri), mai poate fi folosit.

Am aflat in ultimul timp, citind presa locala, ca in orasul nostru va fi aproape raiul pe pamant: vom avea spital municipal nou, sosea de centura, pasaj subteran spre cartierul CFR, pista de aterizare noua si nu stiu mai cate minunatii de acest gen. Ele exista deja, insa doar in imaginatia infierbantata de apropierea alegerilor a catorva mari dregatori de la municipiu si judet. E de bine, zic eu, ca ma saturasem de atatea sedii de banci, farmacii si super, mega, extra marketuri. La Orizont, in maxim 50 de metri, sunt 3 banci, perete in perete. Asteptam sa se faca si niste standuri cu birouri bancare, asa, ca in piata la etaj. Colac peste pupaza, cireasa de pe tort si motul de pe rahat, toate le veti gasi in molul, mall-ul, moloiul, molalaul de pe Stefan Cel Mare; asta in atentia segmentului social format din metrosexuali, dandy si fitosi. Nenea Iancu le spunea mai simplu: niste moftangii, dom’le!
Si de unde se puteau vedea mai bine toate astea decat de su
s, din restaurantul MILENIUM? Raspuns: din turnul de televiziune, dar acolo inca nu s-a deschis restaurant, ca in Galati. Rabdare, in maxim 10 ani exact asa va fi si la noi. Pariu.Asadar, la ultimul etaj al cladirii Conimpuls/SIF Moldova (cladirea albastra), functioneaza un frumos si modern restaurant. Vara, cand nu bate vantul prea tare, se poate iesi pe terasa, de unde se poate admira panorama orasului. Decoratiunile sunt de calitate iar vesela este personalizata si foarte frumoasa. Aici puteti sta in cele mai confortabile fotolii de servit masa din oras. Daca aveti noroc, puteti audia si muzica ambientala instrumentala de la un pian de concert ce se afla aproape de intrare.
Daca la capitolul aspect general am numai cuvinte de lauda, nu acelasi lucru il pot spune despre meniu si preparate, care nu sunt si ele la inaltime. Nu toate cele prezentate in meniu sunt si disponibile, asa ca mai bine intrebati ospatarii de la inceput despre ce puteti comanda. Fiind restaurantul de casa al catorva personaje din fost primul partidoi veti avea surpriza neplacuta de a fi oarecum ignorati de ospatari daca aveti ghinionul sa nimeriti acolo odata cu acestia. Asa am patit eu, ba, mai mult, am observat ca la masa respectiva, pe langa care roiau toti ospatarii disponibili, erau servite si alte bucate care noua, mesenilor de rand, nu ne erau disponibile. Macar am putut auzi cine are de gand sa candideze la primarie si ce afaceri mari imobiliare sunt in desfasurare prin zona Metro…
Pentru inceput am cerut sa mi se aduca “crostini con salmone”. Of, tare mai e greu cu denumirile astea … Nu va lasati intimidati de ele, intrebati ospatarul despre ce e vorba si veti avea surpriza sa constatati ca sunt doar niste banalitati de multe ori. E o boala a meniurilor asta cu denumirile frantuzite si italiene. Te face sa te simti usor stingher, vinovat si incult; macar de ar avea mentionate si explicatii in limba noastra. Inteleg cazurile cand reteta insasi are denumire consacrata, dar de aici si pana la a abuza de ele e cale lunga. In cazul de fata nu era vorba de altceva decat doua felii de paine prajita cu cateva picturi de ulei extravergine de masline si bucatele de somon fumee si lamaie. Foarte bune la gust si bine venite in asteptarea primului fel, in cazul acesta o ciorba de vacuta.Insotita regulamentar de smantana si un ardeias in otet, ciorbita a mers la fix. Mi-am adus aminte de sfaturile primite in copilarie despre importanta catorva linguri macar de zeama calda la o masa. Spre deosebire de alte restaurante, unde poti avea surpriza la final sa constati in nota de plata ca smantana si ardeiul costa cat ciorbita in sine, aici ele sunt incluse in pret. Asadar nimic spectaculos dar bine facut si destul de gustos.
Trebuie sa remarc un lucru: acest capitol al ciorbelor si supelor este subtirel in mai toate meniurile. Mai ales despre supe, acestea sunt mirobolante, flamboaiante dar lipsesc cu desavarsire. Hai sa zicem ca ciorba nu este un monument in gastronomie (desi daca ma gandesc doar la cea de fasole cu afumatura servita cu mamaliga rece si
ceapa rosie de Buzau, mai ca as face o statuie inventatorului). Dar supele? Unde poti fii atat de creativ si rafinat? Trec peste supa cu galuste pe care o stim cu totii, dar de supa crema de ciuperci, sau cele de spanac, sau supele reci din visine sau de prune uscate chiar nu a auzit nici un restaurant in Bacau? Servite cu crutoane din paine prajita, acestea pot fi un regal culinar chiar.Pentru ca nu am mai comandat demult, am ales din meniu pentru felul doi un preparat din peste si anume un file de salau gatit parisiene, cu garnitura de cartofi nature. Adica file prajit banal la tigaie dupa ce in prealabil a fost uns in sos bechamel. Il veti gasi in meniul de nunta la multe restaurante pentru ca e foarte simplu de preparat. Nu este un fel de peste atat de dificil de servit incat sa fie necesara folosirea unor tacamuri speciale pentru peste, dar ar fi dat bine prezenta acestora.
Am ales in acompaniament un demisec alb de Tohani, disponibil la carafa ca si vin al casei. Intrebati intotdeauna daca servesc si vin la pahar, pntru ca nu mereu sunt prezentate in drink list-urile restaurantelor. Veti putea avea surpriza sa constatati
ca sunt mult mai ieftine decat vinurile imbuteliate si aproape la fel de bune.
Nu inteleg de ce se pune atat accent pe forta sugestiva la prezentarea desertului. Poate sunt eu tentat sa ma gandesc imediat spre un anumit domeniu, dar spuneti si dumneavoastra repede, ce reprezinta urmatoarea imagine?
Bineinteles ca papanasi cu branza dulce, nu? Impreuna cu banana in sos caramel de la Curtea Veche ar face o pereche de pomina. O alegere perfecta pentru doi indragostiti.
De parca ar mai conta, mentionez totusi ca sunt foarte buni. Un pic mai mult prajiti decat ar fi trebuit, dar foarte gustosi si suficienti chiar pentru doua persoane.
Nu va faceti griji in privinta rezervarii decat daca va duceti in grupuri mai mari. Nu e un loc foarte solicitat in cursul saptamanii. In week-end, in perioada nuntilor, mai mult ca sigur va fi ocupat.
Pana nu vor aparea lucruri interesante in meniu, restaurantul Milenium ramane atractiv doar pentru locatia sa.

Atmosfera generala *****
Menu ***
Servire ***
Calitatea preparatelor ***
TOTAL ***

MILENIUM
Str. Pictor Aman 94/C, Et.9, Bacau
rezervari la 0234.580.194

13 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am fost de mult in acest restaurant deoarece personalul se purta la fel de lipsit de educatie ca patronii. Chiar daca decorul s-a modificat, eu nu as merge cu nimeni la acest restaurant. Oricum, cred ca ai fost generos cu stelele.

Anonim spunea...

Tu chiar nu stii sa faci un mise-en-place la tacamuri(baza)...dar te apuci sa dai stele...intrentia e buna ...dar laste de meserie daca nu stii cu ce se mananca...succes

Anonim spunea...

desi sper ca n-o sa am conversatie doar cu ospatarii, iti raspund simplu: de fiecare data pozez masa inainte de a ma atinge de ea ;)

Anonim spunea...

George apropos de asezatul servetelelor:faci bine ca fotografiezi mise-en-place-ul fara comentarii. Eu cred ca cititorii tai sunt oameni educati si destepti care pot vedea din fotografii ce e nu e corect. E ok sa faci comentarii cu privire la ceea ce NU SE VEDE IN POZA. Comentariul lui Luca dovedeste ca am dreptate cu privire la inteligenta cititorilor. Eu m-as simti jignit sa comentezi si fotografiile...

Anonim spunea...

Ei, uite ca eu nu sunt chiar asa destept si educat si citesc articolele tocmai ca sa invat. De aceea orice comentariu e de folos. Acum de exemplu am o dilema existentiala:daca platesti cu cardul, cum achiti bacsisul? Si cam cat trebuie sa fie un bacsis decent?
Stie cineva?

Anonim spunea...

O Groaza de babete au fugit de acolo.....s-au raspindit din nefericirea mea pe la alte restaurante si se vad shefeee. Imi este atat de cunoscut stilul acela ....si in aceasi masura ma si dezgusta . Retete obosite ca si suncile unor muieri din bacau .....bucatarese scolite la nunti si muulti ani de scoli gastronomice. Poate ma aude Dumnezeu si dispar mai repede aceste speciemene si fac putin loc generatiei noi ...mentalitatii noi .....preparatelor noi .Si in special pate cumparatorul isi da seama ca ROMANUL MANANC TERIBIL DE PROST .....extrem de prost pentru sanatatea sa. Poate da domnul si paleta romanului de arome se largeste putin ...poate nu scuipa niste paste facute al'dente si nu mai comanda fabuloasa tochitura. Sunt satul de oameni importanti care incep un aperitiv de crochete de cascaval ......ciorba de burta ..tochitura iar pe sfarsit se respecta cu o portie zdravana de papanasi. De aia moare romanul la 50 de ani....... baga in el cu o inconstientza crasa prajeli ..ulei ....si acum bonus pentru ca am evoluat si noi la tehnologie .....mai multe chimicale.

Anonim spunea...

bravo sebica....doar tu esti asa pornit pe asa zisele bucatarese!!!doamne cat de jalnice sunt!cat casa de grase si nu stiu decat shiorba di burta, tochitrua, sarmali si alti preparati pt infulecat la nunta.....domnilor patroni...desteptarea!nu mai investiti daca nu aveti bucatar!

Anonim spunea...

Nu ma numesc Sebica ...:))) dar daca il stii pe sebi cel cu parul cretz ....ma stii si pe mine.

Anonim spunea...

atata fitze in personalul de acolo de la bucatarul sef pana la femeia de srviciu,de zici ca vezi doamne au facut nu stiu ce scoli in paris!

Anonim spunea...

acum,ca vad mesajele voastre imi pare rau ca nu am intrat niciodata in milenium ca sa ma conving ca este cum spuneti voi!oricum nimik nu ma mai mira in ziua de azi!nici nu mai am de gand sa mai intru!pt mine conteaza foarte mult personalul ,asa ca o sa ma duc in alte parti!

Anonim spunea...

Eu am lucrat perioada octombrie 2006-octombrie 2007 la restaurantul Milenium si intradevar lipsesc multe dar nu e nici cum sau ce am citit...Respect pt clienti a fost este si va fi...Fitze nu sunt...o intrebare cum ati cunoscut dvs femeia de servici ca doar nu a servit ea la masa...in sala nu iese niciodata deci?Prea exageratzi..Si acum depinde ...eu am intalnit clienti care nu meritau respesct atat timp cat eu vb frumos cu stil si elegantza astept si eu la fel din partea clientului sa dea dovada de cei 7 ani de acasa indiferent de varsta...O renovare si meniul trebuie schimbat...in rest produsele sunt proaspete si de calitate deci...mergeti cu incredere...

Sellene spunea...

Eu am lucrat perioada octombrie 2006-octombrie 2007 la restaurantul Milenium si intradevar lipsesc multe dar nu e nici cum sau ce am citit...Respect pt clienti a fost este si va fi...Fitze nu sunt...o intrebare cum ati cunoscut dvs femeia de servici ca doar nu a servit ea la masa...in sala nu iese niciodata deci?Prea exageratzi..Si acum depinde ...eu am intalnit clienti care nu meritau respesct atat timp cat eu vb frumos cu stil si elegantza astept si eu la fel din partea clientului sa dea dovada de cei 7 ani de acasa indiferent de varsta...O renovare si meniul trebuie schimbat...in rest produsele sunt proaspete si de calitate deci...mergeti cu incredere...

Anonim spunea...

Revendic mesajul despre dragostea fatza de varsta a 3-a .

Bacăul de altădată ...