News: 13 apr. 2010

miercuri, 14 noiembrie 2007

Amarante, loc cu staif

Update la o9 iunie 2009: Pentru scăderea importantă a calităţii preparatelor degustate în vizita făcută, cât şi pentru banalizarea meniului, restaurantul AMARANTE pierde pentru moment o steluţă, fiind evaluat de mine la 4 steluţe.
Update la 09 iunie 2009: AMARANTE, REVEDEREA DE UN AN JUMATE
Iata-ne in plina campanie de alegeri pentru … Chiar, pentru ce naiba mai sunt si alegerile astea? Euroalegeri? Scrutin prouninominal? Una si alta? Of, Nene Iancule, s-a dus vremea intrebarii “eu cu cine votez?”, e si mai complicat acum: “eu ce votez?”. Specialistii in frecatul ridichii electorale s-au lansat inca odata asupra poporului cu noi oferte. Asemanarea dintre politica si gastronomie n-a fost nicicand mai evidenta: in politica noastra totul e o varza. Tranzitia insa continua spre varza de la Bruxelles. Primul Bucatar al tarii, impreuna cu tot corul de mancatori de c…iuperci, ne livreaza numai gogosi, in speranta ca ceva-ceva tot vom inghiti de la ei. Avem de ales iarasi, iar buletinele de vot sunt ca niste meniuri de prost gust: orice am alege/comanda, oricat de european ar suna, tot aceiasi mici, mitici rasuflati, vom primi.
Ati zice, poate, ce are a face toata vorbaria asta despre politica cu restaurantul vizitat de catre mine saptamana aceasta: AMARANTE. Dupa denumirea cu iz de telenovela nu prea are legatura. La ce s-or fi gandit proprietarii cand au ales acest nume? La orasul cu acelasi nume din Portugalia, unde si-or fi petrecut concediul? La un joc de cuvinte pornit de la numele actorului Armand Assante? Nu stiu … insa stiu cu siguranta ca are legatura cu politica bacauana, ma rog, cu oamenii politici. Desi acestia nu prea ar fi incantati sa se stie … Daca vrei sa intalnesti la ceas de seara personaje cunoscute de la noi din targ e musai sa mergi la Amarante. Ai ocazia sa vezi cat/cum/ce mananca de exemplu un fost viceprimar, un asociat la o mare firma de constructii, un presedinte de organizatie de tineret, sef de banci, etc. Ba mai mult, umbla vorba ca ar fi proprietar si un mare sef de la judet. Lume rea si carcotasa! E a logodnicei lui, ca el saracu nu are decat o palma de teren si doua ceasuri, atata tot. Cum ar zice Badea, Mircea Badea: haidi bre, ma leshi?In fine … Restaurantul e de prima mana in oras, pot sa va spun asta. Nu numai dupa clientela ci si ca servicii si preparate. Cu bucatari scoliti in Italia si Franta nu te poti astepta de la ei decat de la lucruri bune. Asezat in centrul Bacaului, la poarta Universitatii, este usor accesibil si bine cunoscut. Doar cu locurile de parcare e problema mare, zona fiind foarte aglomerata. Un pic atipic pentru apropierea de campusurile studentesti, ei mizeaza din start pe consumatorul avizat si deja pretentios, ale carui asteptari se straduiesc cu success sa le satisfaca. Inca de la intrare te intampina un tablou imens cu poze de pe durata vizitei facute aici de cunoscutul cantaret Julio Iglesias. Ca dintr-o poza de familie iti zambeste discret si proprietarul celor doua ceasuri mentionate mai sus, alaturi de alta poza cu vita fripta la protap.
Salonul propriu-zis de servire este la etaj, parterul fiind rezervat barului, garderobei, si celor trei mese care formeaza, pesemne, spatiul pentru nefumatori. Nu ca s-ar simti pregnant fumul de tigara in salonul de sus (aerisirea e facuta ca la carte), dar daca ai vreo aversiune fata de fumatori esti nevoit sa te asezi la una dintre aceste trei mese de la parter, unde nu e chiar placut, simtindu-te oarecum pus in drum.
Ambianta generala respira stil si bun gust, incepand de la mobilier, decoratiuni, vesela, totul pe o combinatie de ivory si mahon. Ospatarii sunt serviabili, atenti, dar si discreti, imbracati in pantaloni negri si camasa alba, cu papion (mai rar vezi asa ceva), deci intr-o tinuta sobra, clasica. Este posibil totusi sa se produca mici intarzieri in servire daca alegeti sa veniti intre orele 17-20, cand, de regula, este destul de aglomerat. Un minus, in aceste conditii, datorat si meselor care sunt relativ inghesuite, suprafata intreaga a salonului nefiind una impresionanta. Daca mai aveti nesansa cum am avut eu sa fiti vecini cu patru dudui guralive la masa alaturata, expierienta dumneavoastra va fi compromisa. Mentionez pe aceasta cale, ca domnisoara cea mai blonda dintre ele este nefericita posesoare a unui ras de vanzatoare de aprozar, poate afla si ea …
Un plus insa, din toata inima, l-as da pentru meniu. Bine structurat, cu o mare varietate de preparate, cu explicatii satisfacatoare privind pregatirea lor, meniul are o mare calitate: la felurile principale este prezenta si o recomandare pentru vinurile potrivite. Ca se intampla sa fie vorba de cele mai scumpe (intre 45 si 80 lei bateria de 0,75 l), asta e alta poveste … Apropos, si iarasi cu plus, se poate servi vin si in cantitati mai mici, nu la pahar ci la sticlute de 0,25 l (intre 8 si 13 lei pentru una).
Ca aperitiv am cerut vitello tonato, adica muschi de porc rece, feliat subtirel, acoperit de o pasta de ton, maioneza si sos de vin alb, cu file de anchois si capere. Gustul sublim, prezentarea … va las pe dumneavoastra sa decideti …
Reteta, ca si denumirea in sine, presupune folosirea unui muschi file de vitel, dar pana si in menu se explica in clar ca e vorba de muschi de porc la cuptor. Totusi, combinatia este fabuloasa, am fost pe deplin multumit, fapt de care si-au dat seama si cei de la bucatarie care cred ca n-au muncit prea mult la spalarea farfuriei mele. Se poate completa, dupa gust, cu un pic de ulei extravergine, lamaie si piper negru sau rosu, daca este disponibil. Neaparat luati in calcul si un pahar de sauvignon blanc sau oricare alt demisec alb…
Festinul adevarat a venit insa o data cu aducerea minunatiei ce se numeste piept de curcan umplut cu stafide, tavalit prin unt, flambat, cu piure de mere si sos de coacaze.
Nota zece pentru ospatar care mi-a recomandat sincer sa renunt la garnitura, precizandu-mi inca de la inceput ca este vorba de un preparat destul de dulce. Asta dovedeste interesul fata de client, mai putin pentru vanzarea propriu-zisa. Este de apreciat un ospatar care intretine o comunicare in interesul clientului, care este acolo tocmai pentru o experienta de gust, si nu numai, deosebita. Asta se poate face doar atunci cand ospatarul cunoaste foarte bine preparatele din meniu, le-a servit de multe ori si are comunicare si cu bucatarul. Am observat acest lucru mai putin la tinerele ospatarite, dar acordam oricui o sansa de perfectionare.
Revenind la minunatia ce se afla in platoul din fata mea, nu pot decat sa multumesc bucatarului ca exista. Mai in gluma, mai in serios, reteta a fost reusita pe deplin si foarte savuroasa. Pieptul de curcan bine pregatit, deloc atos, foarte grijuliu impaturit in jurul umpluturii de stafide dulci si delicioase se afla intr-un nefortat armistitiu de gust cu usoara mireasma a telinei amarui. O adevarata incantare si dulceata de coacaze vinovata principala pentru culoarea rosiatica a intregii constructii culinare. Intr-un acces de fantezie, s-ar putea folosi si ananas, sau chiar feliute de portocale rosii.
Nu am reusit sa termin de mancat tot; felul este suficient de satios, nerecomandat totusi celor cu toleranta redusa la amestecul aromelor si gusturilor traditionale. Recomandat a fi consumat in prezenta unui vin roze, nu se va supara nimeni daca alegeti chiar un vin rosu, viguros, demisec.
Mai putin inspirat am fost la alegerea desertului cand am cerut un profiterole, adica exact ceea ce nu aveau din toata lista de deserturi, desi era mentionat in ea. Asa ca am ales tiramisu, cu un pic de teama, pentru ca felul de mai inainte fusese deja foarte dulce.Piesa rara, de obicei, in meniurile altor restaurante, datorita modului destul de pretentios de preparare si pastrare, tiramisu de la restaurantul Amarante arata inca odata maiestria bucatariei (in conditiile in care sper ca a fost facut acolo). In putine locuri am mancat un tiramisu asa de pufos, bine insiropat si moderat de dulce. As putea spune ca merita sa mergeti acolo doar pentru el, daca sunteti pe fuga, sau vreti pur si simplu sa stiti unde se poate gasi un tiramisu bun in oras.
Promit sa ma intorc in acest loc, tentatiile descoperite in meniu fiind prea mari pentru a le rezista. Apreciez si grija aratata pentru prezentarea periodica a preparatelor culinare noi, varianta sigura pentru formarea unei clientele stabile si exigente.
Numesc pentru moment restaurantul Amarante drept cel mai bun restaurant din oras. Astept insa, cu speranta, sa descopar si alte locuri merituoase, invitandu-va sa-mi fiti alaturi, saptamanal.

Atmosfera generala ****
Menu *****
Servire *****
Calitatea preparatelor *****
TOTAL *****

AMARANTE
str. Spiru Haret, nr. 8, Bacau
rezervari la 0234.511.829

44 de comentarii:

Anonim spunea...

Loc su staif pe drak...am gasit yo par in mancare si pe deasupra nici nu au vrut sa recunoasca magarii..au spus ca vrem sa facem noi scandal....de atunci au pierdut catva clienti...

Anonim spunea...

E foarte buna mancarea.E frumusel ,nu foarte deosebit.Are picturi frumoase.Dar cam atat.....

Anonim spunea...

ioanadavid propui un alt clasament?

Anonim spunea...

Avand in vedere celelate restaurante,Amarante ocupa un loc bine meritat.Nu e foarte deosebit.Asteptam alte locatii...

Anonim spunea...

stiai boiere ca amarante are contranct cu metro si cumpara marfa cu termen de valabilitate aproape de 0zile la un pret de nimic?pofta buna

Anonim spunea...

Daca ceea ce spui e adevarat atunci ar trebui sa se sesiseze si niscaiva autoritati, nu numai potentialii clienti. Ar fi foarte grav si descalificant pentru un asemenea restaurant si m-as simti usor vinovat pentru pozitia cu care l-am creditat. Multumesc pentru info si sper sa nu fie valabil si pentru celelalte restaurante.

Anonim spunea...

ce autoritati?cand vreodata ai sa vezi un control de vreun fel in casa domnului consilier judetean.o lovitura sub centura dar santem in romania,iar aici cu legea e cam "grele"
date"conditiile de concurenta de mai sus"nu te astepta sa apara alte restaurante care sa-i faca concurenta,doar daca isi mai deschide el vreo unul.am cam deviat de la subiect,da un loc meritat in clasamentul tau,momentan este cel mai bun la toate capitolele,dar sper pentru noi platitorii de taxe ca acesti "afaceristi" sau "politicieni afaceristi"scuze oameni de afaceri ca fac niste "AFACERI"mai mult bazate pe functii ,SA DISPARA ca ma-m cam saturat sa fiu furat de ei si la urma sa mananc tot la resturantul lor.
Am mancat,am fumat o tigara fina si am facut si putina politica.Acestea fiind zise sper ca fiecare sa reactioneze cum crede de cuviinta.

Anonim spunea...

am auzit ca se va deschide un restaurant de lux deasupra la ONE MOMENT cred ca amarante va avea ceva probleme,dar oricum pentru restaurante de acest nivel mai este loc foarte mult pe piata bacauana.

Anonim spunea...

ma intreb daca tu ai aprobare sa fotografiezi in restaurante si sa le postezi. ai grija sa nu te trezesti cu un mare proces pe cap. nu esti in drepturile de a comenta dupa buna ta pofta. poate mie imi place mancarea pe care tu o etichetezi de prost gust. daca totul ar fi perfect, probabil ca tu nu ai fi existat.

Anonim spunea...

Draga Anonimule, iti multumesc de grija pe care mi-o porti. Inca nu am vazut in nici un restaurant vreun semn cu interzis fotografiatul. Dreptul de a avea si exprima o opinie imi este garantat de Constitutia Romaniei, iar ceea ce scriu nu sunt deloc recomandari ferme de actiune. Iar faptul ca unii ca tine se urzica e dovada ca lucrurile vor evolua in bine si ca clientii vor fi muuult mai atenti la ceea ce comanda si la ceea ce primesc. In rest, iti urez sa-ti mearga afacerea din plin :)

Anonim spunea...

Am mancat si eu la acest restaurant ......si va rog sa va treziti la realitate.
1 nu este chiar cel mai bun restaurant din Bacau....

2 nu prea avem restaurante in bacau care pot trece de 3 stele iar din punct de vedere al calitatii preparatelor in nici un caz nu sunt ceea ce se spune sau se lauda Amarante. M-am dus la restaurant ca sa ma respect ....ca sa mi se gateasca nu sa-mi dau seama ca nu are nici un gusta mancarea. Si daca este sa comentez mancarea .......un punct negru l-ar avea din cauza ca am primit 3 portii intr-o farfurie. Ma duc la restaurant pentru ca vreau calitate nu cantitate ca daca era sa mananc pana ajung la spital ma duceam la viva ....spunea-mi sa-mi tranteasca 7 linguri de pireu zamos si inca 9 chiftele. Concluzia mea este ca mai are de asteptat putin bacaul pana vom avea meniuri de peste 4-5 stele nu doar un COPY/PASTE pe foi si un harcea parcea ca la porc ceea ce este cu adevarat in meniul de la Amarante.

Anonim spunea...

Ma bucur sa observ ca vizitatorii restaurantelor devin din ce in ce mai exigenti. Asta va forta pana la urma si reactia proprietarilor de restaurante care vor trebui sa investeasca mai mult si in pregatirea personalului, nu numai in amenajarea spatiului.
Referitor la sistemul de punctaj cu maxim trei stele, ai dreptate doar daca il compari cu alte sisteme clasice de punctare care se aplica restaurantelor celebre. Hai sa zicem ca in cazul nostru e vorba doar de niste stelute ...

Anonim spunea...

Locul este o frauda....un cunoscator ar refuza mai fiecare farfurie.

Anonim spunea...

Acum un an de zile am facut toxiinfectie alimentara de la o salata cu ton afumat. Imi placea sa merg acolo ...pana am vazut adevarata fata si nu stiam pe ce dau banii

Anonim spunea...

Cred ca persoana de mai sus are drepatate pentru in timp ce mergeam la facultate am vazut un individ care arunca la tomberon o tava cu pesti care probabil se stricasera. Cine stie in ce conditii se tin alimetele acolo si cine stie cate siretlicuri mai stiu bucatarii de a masca o mancare alterata ca sa nu ne dam noi seama .

Anonim spunea...

Hahahhahaha 5 stele???

la un restaurant cu 2 stele macar mancarea ar trebui sa fie buna ......la Amarante este de 3 lei.

La 3 stele mancare este buna si servirea pe cinste

La 4 stele Mancarea buna ...servire buna si locatie frumoasa

La 5 stele mancarea trebuie sa aiba o tehnici deosebite pentru a satisface cele mai mari asteptari ale clientului ...iar nennorocitii aia de la Amarante nu sunt in stare sa dea nsite solzi jos de pe un peste.

La 6 stele mancare si servire exceptionala

la 7 stele mancare ,locatie si servire exceptionala mai exact BUrj Al Arab (singurul din lume) asa ca dati-va dumneavoastra singuri diferenta dintre Al'arab si Amarante ca sa dati un rating

Amarante 2 stele si alea trase de par

Anonim spunea...

"Piesa rara, de obicei, in meniurile altor restaurante, datorita modului destul de pretentios de preparare si pastrare, tiramisu de la restaurantul Amarante"


conditii speciale :))))) este tinut al naibi de special la Amarante. Un tiramisu profesional se face in 15 minute ........30 de portii.


Inca o chetsie interesanta "Nota zece pentru ospatar care mi-a recomandat sincer sa renunt la garnitura, precizandu-mi inca de la inceput ca este vorba de un preparat destul de dulce. Asta dovedeste interesul fata de client, mai putin pentru vanzarea propriu-zisa"


Sa inteleg de aici ca pana si un ospatar se pricepe mai bine la bucatarie?? INteresant:))))

Ca sa nu mai comentez despre aperitiv in care scrie clar VITA si serveste porc:)))

Dupa cum scrie si mai sus " UN harcea parcea in realitate si un foarte frumos Copy/Paste pe grandiosul meniu "

Anonim spunea...

Am mancat aici o Dorada (un peste) cu garnitura de cartofi si cu masline . M-am simtit ca la spital ....mancare de regim . Ospatarul a fost bun ....as reveni doar la o bere .

Anonim spunea...

am uitat sa mentionez ca in garnitura aveam solzi ....presupun ca au fiert pestele impreuna cu cartofii...cu tot cu peste .Si da ...este adevarat ce am citit mai sus ..PESTELE SA SERVESTE CU SOLZI.

Anonim spunea...

incredibil!!!!!!!!!D-le specialist devii tot mai jalnic!Esti interesant pentru unii, dar devii tot mai plictisitor si se simte ca esti manipulat de saracie!Sper ca intelegi la ce ma refer!!!Din ce am citit am dedus ca esti doar un MANCAU...chiar nu stii cum arata un profiterol?ne spui noua ca intr-un loc in care bate vantul chiar gasesti preparate proaspete??Chiar a devenit restaurant un loc unde se serveste traditionalul BORS si carne care nici macar la gratar nu e facuta?ar fi bine daca ai fi mai obiectiv...

Anonim spunea...

Nu stiu de ce ....dar acest site mi se pare a fi un mic joc politic intre restaurante .Chiar nu tine scuza aceasta ca "SUNT OPILNII PERSONALE" .....Am gasit acest articol si inntr-o revista ....deci devine cam dubioasa evolutia intentiei dumneavoastra stiind ca este restaurantul lui Benea .......... plus ca sunt unele restaurante care au de oferit muult mai multe decat doar ce ati avut ocazia dumneavoastra sa serviti. Cred ca este incorect sa puneti anumite stelute doar dintr-o singura masa la un anume restaurant. Mi se pare incorect sa puneti stele pe restaurant cand ar fi trebuit sa puneti pe o singura experienta petrecuta la un anume restaurant. Cum poate un restaurant sa fie de 4-5 stele cand el este gol??....evident ca nici nu poate avea produse proaspete .Cum poate un restaurant sa sa aiba 4-5 stele cand nu este accesibil ca locatie ...parcare ....sau fara publicitate?? Cum putei sa dati 5 stele la acest restaurant cand prezentarea preparatului este dezastruoasa? Pacat ca se strica imaginea unor restaurante cu aces site si se induce in eroare clientul

Anonim spunea...

In primul rand va multumesc ca ati avut rabdarea si dispozitia sa cititi articolele mele din revista si din acest blog. In al doilea rand nu pot sa nu remarc absurditatea "mic joc politic intre restaurante". Accept faptul ca suntem deja in campanie electorala, dar nu permit totusi ca aceasta sa se simta si pe blogul meu. Ca o mica observatie, daca ati fi citit cu atentie articolul, ati fi observat ca persoana la care dumneavoastra faceti referire este departe de a fi una pe placul meu. Observ ca sunt multe postari contrare opiniilor mele despre acest restaurant, asa ca, in cel mai scurt timp, voi da posibilitatea votului catre public pentru fiecare restaurant in parte. Pana la urmatoarea vizita la acest restaurant, imi mentin parerile exprimate deja, dar nu contest nici o opinie diferita de a mea, ba mai mult o respect ca atare, exact asa cum imi doresc a fi respectate si opiniile mele personale.
Multumesc inca odata tuturor preopinentilor pentru eleganta exprimarii opiniilor voastre.

Anonim spunea...

Ma bucur sa aflu ca dumneavoastra chiar nu tineti partea unui restaurant anume. Ba chiar ma surprinde si pe mine intr-un mod placut vestea ca vom putea chiar noi sa votam anumite restaurante . Inca o idee interesanta ar fi ca atunci cand se face un vot sa fie si cateva argumenete cu care ne sustinem votul. V-as ruga totusi inainte sa ne oferiti aceasta oportunitate sa postati si o anumita documentatie despre cum se ofera acele stelute.......mai exact care sunt criteriile in care se incadreaza un restaurant de 2. 3 4 5 stele . Multumesc pentru raspuns si sunt chiar incantat in modul placut

Anonim spunea...

Am mancat si eu aici si mi-a fost rau . Nu recomand. evitati acest loc.Mai este si scump

Anonim spunea...

Mi-e sila de acest restaurant. Ospatari cu aere de profesionisti si miros de transpiratie. Mancarea a fost pe aceasi masura , meniu foarte impresionant iar ce mi s-au adus erau adevarate laturi. Si-au batut joc de mine . Tiramisu era mediocru (masscarpone cu frisca , amareto de migdale si nelipisitele piscoturi aro imbitae cu cafea si stratul gros de cacao). Repet : SI-AU BATUT JOC DE MINE. Sa mai lase in jos aerele de staruri ale bacaului ca sunt departe de realitate. M-am simtit mult mai bine la Restauramtul Rodica

Anonim spunea...

Pe mine m-au furat ospatarii aici . MI-au bonat in plus 2 sticle de apa ca doar eram multi la masa si mergea ascuns acolo in nota

Anonim spunea...

Patronul este un tzepar!!!! Nu va angajati.

Anonim spunea...

" In putine locuri am mancat un tiramisu asa de pufos, bine insiropat si moderat de dulce. "


Domnule Oprisan ........lasati vorbele frumoase ca nu au nici o tangenta cu realitatea . Nu mai vorbiti in necunoastere ......." ce siropuri la tiramisu???" cel mai bun din Bacau??? daca mergeti acum la o rulota care este plasata la iesirea din Bacau din cornisa va asigur eu ca veti manca un tiramsu mai bun . Poate era un restaurant bun Amarante .....dar acum 5 ani . Cei de la bucatarie sa mearga undeva prin munti si acolo sa mai convinga ca stiu ceva de bucatarie .....ca pe aici in Bacau un cunoscator ar cataloga mancarea ca una de cantina. Dispret total fata de acest restaurant.

Anonim spunea...

Frecventez destul de des cam toate restaurantele si cafenelele din Bacau, dar, in acest restaurant inca nu am putut sa ajung. Dupa 'reclama' facuta de clienti si potentialii clienti m`am mai razgandit in privinta faptului de a lua masa acolo. E foarte interesant ca totusi are clasificarea asta, cu multe stelute :)). Totusi, facand o comparatie intre localurile selecte si destul de pretentioase din tari foarte dezvoltate cu locuitori destul de pretentiosi precum Germania, Austria, Franta, pot spune ca Olive Garden si Casa Grande mi s`au parut cele mai in tema :). La un restaurant bun trebuie sa fie locatia foarte selecta, iar daca nu e sa fie, macar sa se compenseze din punctul de vedere al aspectului, servirii, calitatea si prospetimea mancarii :)

Anonim spunea...

Miroase a gogogosi prajite in restaurantul acesta .Miroase a minciunele ........cam prea multe minciunele. Mancarea este ...sa fie acolo .....plictisitoare ....fara viata .....vai de ea. Am primit un platou platou burtusit cu mancare si ornat genial cu toping de caramel. Nu mi-a venit sa cred ....dar suntem in romania si se poate . Apropo .....am mai mancat acum 2 ani acolo .....am mancat si anul trecut .....am mancat si in fiecare vara ...si acelasi meniu ......tot am asteptat sa apara ceva nou ....poate ma surprindeau si pe mine cu ceva mai placut ....dar nimic . Acelasi meniu si aceasi mancare lipsita total de profesionalism .....dar pretentii si aere gasim din belsug

Anonim spunea...

Da' am innebunit sa-i dau bani lu' Benea?

Anonim spunea...

:)) ala de mai sus este sigur angajat acolo.....la asa restaurant ..asa ciobani

Anonim spunea...

Halal note mai dati domnule Oprisan, eu am fost acolo si dupa ce am reclamat ca portia de spaghete a fost foarte mica, mi-au mai adus inca si apoi mi-au pus-o la nota de plata. Niste nesimtiti. Eu va recomand sa va duceti la Nord la ala nou, DINING CLUB si o sa vedeti ce inseamna sa mancati pe saturate. Paine la discretie, apa plata gratis si pe deasupra ne-au mai dat si cate o visinata tot din partea lor. Super marfa

Anonim spunea...

Suna interesant cu clubul ala la Nord. E club privat sau ce? Intra oricine?

Anonim spunea...

Am gasit si eu un vierme in salata, e adevarat ca viermele era deja mort si nu crea probleme :) Ospatarii s-au schimbat la fata cand au vazut minunea, mi s-a explicat ca e cu siguranta de la anghinare. Anghinarea fiind conservata, ei doar au scos-o din borcan si au pus-o in salata, deci e de inteles. Am inteles, se poate intampla oriunde, nu am facut scandal, mi s-a dat posibilitatea sa comand altceva si normal ca la urma n-am fost nevoita sa platesc. Acest lucru nu m-a facut sa nu mai revin in acest loc pentru ca mancarea e chiar buna. Am comandat salata respectiva de nenumarate ori de atunci, avand grija insa sa cer fara anghinare. Salata Estiva - v-o recomand, e delicioasa si foarte consistenta.

Anonim spunea...

la multi ani

Anonim spunea...

Multumim pentru urări!

Anonim spunea...

Revendic si mesajele in legatura cu portiile de mancare exagerat de mari si fara viatza dar cu tiping de caramel pentru decor. Mai Revendic si mesajul despre catalogarea restaurantelor.



Sa nu creada lumea ca ocolesc vreun restaurant de aici la care sa-mi dau cu parerea

1Q spunea...

Poate vedem si din partea acestui restaurant prestigios asemenea evenimente precum suntem delecetati de cei de la Olive Garden .Binenteles ....evenimente bazate pe maestria bucatarilor .

Anonim spunea...

Nu merge noul articol despre Amarante

Anonim spunea...

dupa cum mai zicea cineva.. stiti ce e ala un mise en place? stiti cum se face? sincer, ma bucura ca postati si poze, asa ne dam seama cat de "ca la carte" sunt restaurantele pe care dvs le cotati la 4-5 stele. Insusi acest fapt e dovada clara a lipsei de cunoastere in materia aprecierii unui restaurant. Cumparati-va un manual, un ghid al ospatarului, si veti invata despre tot ce trebuie apreciat la un restaurant.

Chiavetta spunea...

Nu mai vorbiti prostii despre "Amarante" mancati de lingeti si farfuriile apoi spuneti ca nu a fost buna mancarea.Asa este romanul si asa va fi NICIODATA MULTUMIT!!!!
Sper sa imi stearga comentariul cum a facutt si cu celelalte doua mai terminati cu cenzura fratilor.

Anonim spunea...

Amarante a fost primul restaurant de top din Bacau si, impresionant, si-a mentinut nivelul fara mari fluctuatii.
Mancaruri deosbite, diverse, marea majoritate gatite si prezentate superbine. Chelneri aproape ideali. Sunt acolo, discreti, cooperanti. Toate sunt la momentul oportun pe masa ... Rar am vazut asa ceva. De altfel o parte din ei sunt de la inceput. Doar sa n-ai ghinion sa nimeresti o seara cand e full ca atunci mai clacheaza si ei.
Amenajarea este sub mancare si servicii.. dar nu-i ajuta nici spatiul. S-ar mai putea face cate ceva.
Pretul reflecta corect ceea ce primesti.
N-am inteles de ce-i sub La Taverna si amestecat cu Privat Dinnig, Olive Garden....si celelalte !?

S&L spunea...

Chiar asa, de ce se amesteca Amarante cu Privat!?...chiar culmea!!
Noi am fost si la unii, si la altii iar concluzia e una singura: pacat de Privat ca e tocmai la Nord ca le dadea ceata la multi. Nu ca avem ceva cu cartierul, ca aicea stam si noi, insa ii dezavantajeaza mult. Pacat, ca mancarea e marfa. Cea mai buna radauteana, cred ca nici la Radauti nu o fac aia asa.

Bacăul de altădată ...