News: 13 apr. 2010

marți, 9 iunie 2009

SEARĂ GRECEASCĂ

Pe 28 mai 2009, la restaurantul OLIVE GARDEN a fost o seară cu preparate specifice greceşti. M-am bucurat să observ că temerile mele legate de neparticiparea la asemenea evenimente au fost contrazise de numărul consistent de clienţi de la acest eveniment. Ca de obicei, organizarea a fost la superlativ, iar despre preparate, ce să mai zicem decât nota 10. Dacă mai adaug şi ţoiurile de uzo care au fost disponibile aproape fără limită, închei parafrazând pe Dan Senzaţionescu: "Cine nu a fost nici nu ştie ce a pierdut!"

Meze - Aperitive

Gyros - Frigărui cu carne de porc şi pui, cu legume
Tapenade - Pastă de măsline cu mirodenii pe toast
Soutzou Katia - Chifteluţe din carne cu chimen în sos tomat şi lămâie
Dakos Cretan - Canapele crocante cu brânză feta, roşii şi ulei de măsline
Smochine umplute cu brânză cremă
Gemista - Legume umplute
Saganaki - Fructe de mare la cuptor cu sos tomat
Briami - Cartofi umpluţi cu ouă de prepeliţă
Pastit Sio - Macaroane cu carne de vită şi legume la cuptor
Octopus - Caracatiţă în sos propriu
Soupies Krasates - Sepie în usturoi şi lămâie flambată
Kalimera - Hering marinat
Kakavia - Supă de peşte cu roşii, ceapă şi ulei de măsline

Ouzomezethes - Fel Bază

Dorada Miconos - Dorada prăjită în ulei de măsline cu sos a la grec
Miel la proţap - Miel cu sos tzatziki
Spetzofai - Cârnaţi groşi condimentaţi şi carne de vită cu legume şi sos tomat picant
Corfiot Sofritto - Vrăbioară cu ţelină, lămâie şi brocoli
Lemonado - Pulpă de porc cu cartofi în sos dulce-acrişor
Stifado - Copănele de pui în sos de rozmarin şi roşii
Musaka

Garnituri
Ciuperci Greceşti, Conopidă Gratinată
Orez cu spanac şi brânză feta
Salată
Salată de varză roşie şi andive
Salată grecească cu brânză feta

Desert
Tiropites - plăcintă cu cremă de iaurt
Meloma Karonas - pişcoturi cu nucă şi scorţişoară

Uzo din partea casei

Preţ 59 lei de persoană

3 comentarii:

Anonim spunea...

Unde e mielul la protap facut????in mijlocul restaurantului? Se vede din pozele facute ce plin a fost! Bine ai sa zici ca ai facut pozele devreme...cred ca ai participat si la preparate! Dorada prajita in ulei de masline!Este ceva grecesc la asta???? Gyros este shawarma greceasca cu tzatziki si nicidecum frigaruie cu legume! Briami sunt legume la cuptor si nicidecum cartofi cu oua de prepelita! BUCATARUL lui peste care face meniul asta se vede ca e vreun comunist expirat si fiu-su ii ia retetele de pe net...CEA MAI MARE OFENSA ADUSA BACAUANILOR DPDV CULINAR este acest restaurant! Ce cauta brocoli in sofrito???? Mestere credeam ca esti mai serios si nu foloseste"butter" cand scrii!LEMONADO????Ce o fi ala? Probabil trebuia sa fie o bautura, dar ai dreptate....la bacauani poti sa le dai paine cu pilaf si garnitura de cartofi natur...ca si asa nu se pricep! Oare nu era ideea ta sa-i educi pe bietii necunoscatori?
Intru rar pe blog si cred ca ai vrea sa nu intru deloc, dar as vrea sa-i indrum pe bacauani sa manance acasa la mama ca inca nu are rost sa cheltuie banii in restaurante.

Anonim spunea...

Aici nu se comenteaza pt ca ...se taie din papica...

Roxana Pascariu spunea...

Idea cu 'serile cu specific' mi se pare foarte buna!

Ce seara speciala mai urmeaza?
S-au gandit oare si la "Seara frantuzeasca?"

Bacăul de altădată ...