News: 13 apr. 2010

sâmbătă, 17 mai 2008

LA TAVERNĂ, DESFĂŢ CULINAR ÎN MIJLOCUL NATURII

Update, 13 apr. 2010: In urma a doua vizite consecutive, la diferenta de o saptamana (24 mar. si 2 apr.), am constatat cateva probleme: lipsa repetata a unor preparate prezentate in meniu (ex: zacusca, ciorbe), meniul este neschimbat de 2 ani (nu are nici macar o pagina de specialitate a bucatarului care sa fie schimbata periodic; nu exista preparate de sezon), necorelarea preturilor cu gradul de complexitate si calitate a preparatelor (ex: bulz, tochituri). Servirea ramane una de calitate, ambianta la fel, dar acestea nu pot compensa cele de mai sus. Ca urmare, declasez de la 5* la 4* acest restaurant, cu speranta unei reveniri cat mai urgente.

________________________________________

Vremile trec peste noi, viaţa e agitată iar, oamenii cetăţii vin cu sărumâna la popor din nou. Di pi tătii blocurili îţi rânjesc, ca fiara dinaintea prăzii, toţi sechelarii, chiriacii, stavaracii şi toţi electocleptomaniacii posibili. Alegeţi, oameni buni, alegeţi pe îndelete, puneţi ştampila cu mare grijă să nu pătaţi pe din lături şi băgaţi votul adânc, băgaţi-l la fel cum îl băgaţi pe miliţianul care v-a luat carnetul, pe doctorul care vă tratează copilul cu sictirilină, pe şeful care iar v-a uitat de la primă şi pe jmekerul care v-a stropit din mers cu gipanul urlător de manele. Dar o să fie tooootul bine. Mâine iar răsare soarele, iarba creşte, multă lume va mai călca sănătoasă prin locurile unde nici piatra nu mai ţine minte ce a fost ieri.
Şi uite aşa, ca tot românul, găseşti în asta prilej de sărbătoar
e şi îţi cauţi locşor verde şi liniştit, unde să faci comuniunea sufletului cu burta, iubirii cu gâtlejul şi punguţei de doi bani cu ochiul cârciumarului …
De astă dată mi-am luat drept ţintă dealurile Măgurei, ştiind că acolo pot găsi un loc în care am mai fost şi m-am simţit foarte bine. Este vorba de Şura cu D
or, iar mai potrivit de atât nu ştiu dacă aş fi putut să-l numesc, căci oricum altfel de i-ai zice, restaurant, han, bistro, nu l-ai nimeri după specificul creat aici cu atenţie şi multă dăruire de către proprietari. Ei bine, nu despre acest loc am să vă povestesc astăzi, ci despre cel aflat gard în gard cu dânsul, acolo unde acum vreo 5 ani în urmă era Hanul dintre Pini al cărui staroste, domnul Ceaunaş, sănătate şi viaţă lungă să aibă, făcea cu mânuţa lui nişte cârnaţi, mici, păstrămioară de oaie, murături şi plăcinte de îţi stătea pofta-n loc. Ca să nu mai zic de pălinca şi mustul dulce servite direct de la caneaua butoiaşului. Offf, ce vremuri …În prezent, mare plăcere am avut să descopăr aici un restaurant nou-nouţ, numit LA TAVERNĂ, ascuns sub aceiaşi pini, oferind aproape aceleaşi bunătăţuri ca altă dată. A nu se face nici o legătură cu TAVERNA de sub Hotelul Bistriţa, din centru. Aici se vede încă de la primul pas că proprietarul (Vasile Păun, cel cu firma Willy, dacă informaţiile mele sunt corecte) a investit bani frumoşi, dar şi mult suflet. Pe lângă restaurant (care are şi o minunată cramă dedesubt), se mai construieşte un hotel, iar peste drum cică se vor amenaja două bazine cu peşte (!?), iar pe dealul de lângă, o pârtie pentru sporturile de iarnă. Sună tare bine aceste lucruri, şi le doresc succes în realizarea lor, dacă într-adevăr acestea le-or fi intenţiile.
Restaurantul este amenajat cu mult bun gust, totul concură în a-ţi oferi intimitate şi atmosferă călduroasă şi prietenoasă. Mobilierul, decoraţiunile, ba chiar şi vesela cu tacâmurile sunt de înaltă calitate. Într-un colţ tronează un superb şemineu, şi m-aş bucura să aflu că este şi funcţional, pentru ca iarna, plăcere mai mare decât să iei masa lângă foc, înconjurat de zăpadă, nu cred să fie.
Meniul este elegant, deasemenea şi drinklist-ul, îmbrăcate în piele maronie. Nu veţi găsi deloc denumiri străine sau neobişnuite, totul este românesc, neaoş, familia
r. Aveţi de unde alege, se vede doar din lectură că la bucătărie este un maestru (cică “e doamna Lidia, care a deschis Mileniumul”).

Primul fel a fost un borş de găină, cu tăiţei de casă, dres cu smântână şi servit cu ardei iute. Mai adaug aici şi pâinea de casă, plus afinata servită înainte astfel încât puteţi avea acum imaginea desfăţului meu culinar. Vă zic drept, un borş aşa bun, proaspăt şi numa’ bini înăcrit neaoş moldovineşti, nu am mai mâncat de mult. Găina o fi fost campioană la viaţa ei, sau cel puţin o miss a înaripatelor de curte. Jertfa sa în slujba borşului merită toată admiraţia, ba chiar şi un poem de câteva versuri, scris pe un colţ de şerveţel.
Ştiu ca borşul vine mai de la răsărit, dar noi, moldovenii, am ridicat la rang de artă acest preparat. Borşul moldovenesc este ca o ironie culinară la adresa supelor occidentului. Consistent şi fără prea multe subtilităţi, el înţeapă limba cu asprimea sa, la fel cum dulcea limbă moldovenească poate să înţepe şi atunci când laudă.

Deşi îmi venea să comand cam tot ce era oferit în meniu, atât de îmbietoare erau denumirile bucatelor, am preferat la felul doi o mâncărică de vită, cu ceapa şi tomate. Am luat şi o porţie de mămăliguţă care a mers de minune cu sosul gros şi picant al mâncării. Curios lucru, gustul aduce foarte bine cu cel al gulaşului, felul de mâncare consacrat al ungurilor. Poate fi o variaţiune pe temă de gulaş, sau o adaptare de-a locului a mâncării respective. Oricum ar fi, felul a fost consistent, bine condimentat şi foarte bun. Carnea de vită era fragedă, deloc aţoasă, preparată ca la carte, în cubuleţe mici înecate în sosul gros şi gustos.
Am acompaniat totul cu un pahar de vin roşu de-al casei, excelent şi la gust la fel ca şi culoarea sau buchetul. Sper să nu greşesc, dar cred că era vorba de un merlot tânăr.
La desert am cerut o plăcintă ţărănească. Deşi oferta era generoasă, m-am dovedit a fi inspirat în alegerea mea, pentru ca abia ce ieşise de la cuptor. Am avut oarece dificultăţi să înţeleg denumirea de placintă ţărănească din moment ce umplutura de brânză dulce de văcuţă era învelită în foietaj şi nu într-un aluat, aşa cum m-aş fi aşteptat. Dar încă odata gustul excelent asemănător celui de papanaşi a trecut pe primul loc.
Nu aş fi avut chiar nimic de reproşat acestui restaurant, ba chiar ar fi fost primul la care să mi se întâmple treaba asta, dacă pe final, la o masă alăturată, nu s-ar fi trezit o duduie scurt îmbracată dar mult prea tatuată, să-i vină brusc pofta de o ţigare. Bineînţeles că şi-a aprins-o fără să acorde nici cea mai mică importanţă semnului de nefumători, destul de vizibil dealtfel. Lucru oarecum şocant e că a primit repede o scrumieră, în loc de un şpiţ în dos, aşa cum probabil aş fi servit-o eu. Bine măcar că am observat cu această ocazie că sistemul de aerisire funcţionează ireproşabil …
O vorbă de bine merită pe deplin ospătarii de acolo, mai ales Cătălin, pe care îl salut şi îi mulţumesc încă odată pentru modul în care a fost atent la cerinţele mele. Este un profesionist, a lucrat prin mai multe restaurante de top ale Bacăului, şi vă asigur că veţi fi pe deplin mulţumiţi de serviciile sale.
În final, mă bucur că vă pot semnala apariţia unui nou restaurant de primă mână, care chiar dacă nu e în Bacău
, nici prea departe de el nu putem să spunem că e.

Atmosfera generala *****
Menu ****
Servire *****
Calitatea preparatelor *****
TOTAL *****

LA TAVERNĂ
Măgura, DN km 11, Bacău-Oneşti
rezervări la 0234.218.242

58 de comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara,
Va sriu de peste ocean si tot verificand lista celor mai bune restaurante din Bacau am dat si de aceasta frumoasa descriere a Restaurantului LA TAVERNA, facuta de dl Oprisan. Da din putinele imagini poti sa observi calitatea restaurantului, cat despre meniu...ramane de vazut. Sper sa ajung in Romania in viitorul apropiat si sa degust cu pofta bucatele moldovenesti. As dori sa le urez propietarilor acestui restaurant succes si pana la anul viitor sa fie gata si hotelul si partia de schi ca sa pot avea tot confortul necesar pentru o mica vacanta.. Felicitari si sa ne vedem cu bine ! Pupici din Arizona !

Anonim spunea...

Cred ca restaurantul ,,One Moment"-etaj, e de departe pe locul I. Sper sa il vizitezi si sa iti spui parerea proprie. Astept sa fie in top, sa-i dau votul meut

Anonim spunea...

Gatitul este singura arta care imbina 4 din cele 5 simturi. Gust --Miros ----Tactil----Vizual. Unge gasim in Bacau un restaurant unde ni se poate delecta si arta vizualului in gastronomie ??? Vad 5 stele dar preparatul arata de parca cineva a vomat cineva intr-o farfurie. Chiar nu putem evolua de la patrunjelul taiat si frunza de salata??? sau ma scuzati .....nu am observat monezile de morcov si betisorul de castravete-----arta domnule ...ARTA. Va rog sa-mi raspundeti si mie " Unde gasesc in bacau un restaurant unde prezentarea unui preparat este mai desosebita ??"

Anonim spunea...

De ce nu mi se raspunde la aceasta intrebare??? Zilnic verific daca mi-a raspuns cineva . Chiar suntem atat de inapoiati? Doar atat putem ?? Sau finantatorii restaurantelor nu se complica cu bucatari mai experimentati.........Ramanem la tochitura si fasolea cu ciolan??!!!

Anonim spunea...

Sunt doamna Lidia, bucatarul de "La Taverna". Sunt nevoita sa respect indicatiile patronului , dar astept sugestii si reclamatii la adresa de mail anda_p21@yahoo.com

Anonim spunea...

Inseamna ca patronul se simte ca la 16 ani cand donduce lumea din degetul mic. Nea patroane ..... eu , clientul tau , cel care achita consumatia , si este constient ca plateste un adaos de 150% -200 % chiar si 300% daca este eveniment .......doresc sa mananc ce-mi doresc nu ce ai tu chef sa-mi dai ...........Nea patroane .....lasa bucatarul sa-si faca meseria .....lasa-l sa faca ce stie . Eu nu cred ca matalete te duci la zidar sa-ti faca un Aston Martin . Cred ca evolutia umana ......si ma refer la cea mai simplista logica este de a selecta producita ......mai exact ma refer la un yamplar care imi face scauna DA BUNE .....ma refer la un mecanic care imi repara dacia DA BINE ......ma refer la zugrav care da pe perete DA BINE .......ma refer la un bucatar care gateste DA BINE. Daca matale esti bun la managementul unei afaceri ......bravo tie ....dar nu te baga la pus faianta si gatit pentru clienti ......lasa omul sa arate ce a invatzat in anii de gatit in bucatarie. In speranta ca nu am ofensat pe nimeni ....in special pe domn patron , va salut cu stima si ganditi cu un strop de maturitate

Anonim spunea...

LA RESTAURANTUL "PRIVATE", PE UNDEVA PE LA "NORD"! ACOLO GASITI INTRADEVAR MANCARE PENTRU ORICE PRETENTII. INCERCATI

Anonim spunea...

Ce diferenta de prezentare intre Dumbrava si La Taverna ....dar totusi este locul 1 .Concluzia : la troaca cu noi ...o natie de porci .Multumiri publice lui tariceanu pentru frumoasa demnastratie de putere suprema in economie.

Anonim spunea...

Sincer, nu înţeleg mai nimic din ce aţi vrut să spuneţi. Oricum, vă mulţumesc pentru comentariu.

Anonim spunea...

Comparand felul principal de la Dumbrava cu cel de La Taverna .....se vede clar .....doua stiluri total diferite din punct de vedere al prezentarii si dificultatii, dar totusi este pe primul loc La Taverna .

Anonim spunea...

Incep sa am o problema vazand acest restaurant pe locul 1 in Bacau. Este prea ireal sa cred ca intr-un restaurant retras la padure printre serpentine si la marginea Bacaului voi gai o mancare proaspata si facuta de un bucatar experimentat. Este clar si perfect logic .....nu are tiraj restaurantul , evident veti gasi mancare veche , carne statuta cu zilele intr-un frigider plictisit.....nu este cerere nu va fi nici nevoie de un bucatar experimentat. Cum puteti sa acordati 4 stele cand ati mancat un bors iar ca fel principal o bucata de maliga cu un polonic de tocana!! Sau aceasta este limita dumneavoastra de calitate suprema la un preparat ?
O tara jalnica .....o natie fericita cu mancare la castron .

No country for young Man

Anonim spunea...

1Q-le, in primul rand iti multumesc pentru mesaje si pentru atentia acordata acestui blog.
Se vede ca esti din bransa, un profesionist, iar parerile tale sunt de cele mai multe ori pertinente.
Cu toate acestea, legat de cele mentionate de tine referitoare la acest restaurant, te rog nu uita ca in sistemul meu subiectiv de evalure nu tin cont doar de calitatea si sofisticarea preparatului. Dupa cum usor se poate observa, sunt evaluate si complexitatea si structura meniului oferit, atmosfera locatiei si modul de prezentare, serviciile oferite cat si capacitatea creativa in evenimente a restaurantului.
Daca exista suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor, acestea trebuie mai intai dovedite si doar apoi penalizate.

Anonim spunea...

Domle Oprisan ......rectific 5 stele la calitatea preparatelor pentru un bors si acel fel principal din mamaliga cu tocana. Nu bag mana in foc la partea cu preparatele proaspete .......este posibil .........dar prea greu pentru conditiile din bacau. Chiar ma insulta acele stele la acest restaurant la partea cu mancarea. Mi se pare perfect credibil ca un client sa mearga si sa se simta de minune .....rustic ....tratat cu respect si bunavointa, dar ma scuipa in fatza si ma loveste fix in frunte prostia de a acorda 5 stele pentru asemenea preparate. Eu va cred ca va placut mancarea....si a fost totul ok .....dar urmatorul exemplu mai stupid ar fi sa acordati 6 stele pentru 2 oua prajite la tigaie. Va respect pentru opiniile sincere si foarte obiective dar ne insultati pe cei cunoscatori ( o opinie care conteaza cat 300 de opinii gen nea Vasile de la Sanduleni ) V-as ruga sa fiti lafel de obiectiv si la preparate....sa luati in calcul complexitatea preparatului ......prezentarea ...evidentierea aromelor ......mirosul.....prospetimiea ....intensitatea aromelor si multe alte criterii. Nu vreau sa fac rau nimanui ...dar intuiesc ca bucatareasa de la acest restaurant nu stie sa curete un crevete .

Anonim spunea...

Cine stie ...din descrierea felului doi ....poate chiar ati mancat un gulas de la conserva .

Reamintesc- Nu doresc antireclama acestui restaurant dar doresc o etichetare realista a preparatelor

Anonim spunea...

"dar ma scuipa in fatza si ma loveste fix in frunte prostia de a acorda 5 stele pentru asemenea preparate"

1Q-le, dialogul nostru se opreste aici.

Anonim spunea...

Stimate 1Q.
Ma numar printre acele persoane, careia timpul nu-i mai ajunge si pentru a sta in bucatarie sa gateasca si deci de cele mai multe ori mananc impreuna cu familia la restaurant.
Imi place mancarea romaneasca facuta ca la mama acasa si de aceea prefer restaurantul La Taverna atat eu cat si familia. De cele mai multe ori ma rasfat si comand si bucate calde pentru acasa , care asa cum sunt pregatite incanta ochiul si satisface gustul.
De fiecare data servirea aici a fost ireprosabila si nici produsele atat de scumpe precum spun altii. Portia e mare incat nicio data nu poti sa o mananci in intregime mai ales daca ti-ai pus in gand sa mananci si un desert delicios preparat tot dupa traditia romanului.
Cum este gatita mancare iti spun tot eu. Nu este mare stiinta. Daca ai carne buna si frageda legume proaspete care din abundenta pot fi gasite chiar si in toiul iernii nu ai cum sa dai gres si rupi gura targului. Asa ca daca vrei ceva proaspat si bun , baga mana-n in buzunar plateste si mananca macar odata aici si apoi da-ti cu parerea dumitale , care este putin rautacioasa.
Nu conteaza cu cate stele este clasificat ci conteaza ca aici te poti simti bine pentru cateva ceasuri.
Toata savoarea mancarii i-o da modul in care se prepara si atentia pe care i-o acorda cel ce o pregateste. Sufletul pus la prepararea ei este foarte important . Si iata asa ai in farfurie o portie de mancare cu o savoare rara .
Nu-i vina ta daca e buna. Dar nici meritul tau daca e delicioasa.
Ce a mai ramas de facut e destul de simplu si profit de ragaz si te imbii a te ospata aici. Nu mai conteaza stelele restaurantului care-i atat de frumos construit chiar in mijlocul naturii. O adevarata oaza in orice anotimp.

Anonim spunea...

Stimate Anonim .

Ma bucur ca suntei un client multumit .....este un lucru foarte bun. Imi face placere sa aud despre dumneavoastra ca aveti o famile si o tratati cu tandrete si o duceti la restaurant......este cel mai frumos lucru cu care puteti rasplati un restaurant.....ba chiar intuiesc ca sunteti si un om foarte credincios. Este adevarat ca se simte cu adevarat o mancare care este facuta cu pasiune iar daca mai intra in hora si acele ingrediente proaspete se ajunge intr-adevar la o masa demna de o amintire placuta.

Din experienta mea profesionala va pot spune ca nu totul este numai flori si miere .....eu unul nu sunt pe deviza " Crede si nu cerceta " ....."Intoarce si celalalt obraz"....si lista ar continua. Din experienta profesionala va spun eu toate meritele si le poate asuma bucatarul de felul in care prepara mancarea.Preluand replica din popor " sa faci din cacat bici "------ sa-i ofere cine vrea toata atentia posibila din lume si toata dragostea posibila si vedeti dumneavoastra savoarea obtinuta. Nu este vorba ca sunt eu rautacios ......eu sunt realist stimate domn iar realitatea palpabila este ca NU PRIMITI ACEA BUCATA PROASPATA DE CARNE si ACELE LEGUME PROASPETE deoarece romanul este prea lenes si neexperiementat ca sa ajunga proaspata pe masa la client. Romanul este un visator care revoltator sustine ca i se cuvine conditii si salar mai mare.......romanul este prea lenes iar cei care au lucrat peste hotare stiu foarte bine si clar despre ce vorbesc. Ca sa nu mai spun ca nici fondurile oferite nu prea ajuta la dobandirea acestei calitati mai ridicate a preparatelor . Iar cand spun fonduri ....ma refer la utilitare in bucatarie....ustensile ....resurse umane ...etc. Iar ca o idee generala la replica dumneavoastra : " Miroase a gogosi prajite cu iz de reclama ieftina"

Anonim spunea...

Pasiunea de care vorbeam nu face nimic altceva decat sa ne alimenteze pofta de perfectionare si de cunoastere a tehnicilor de preparare a materiilor prime. Pasiunea ne motiveaza sa invatam cat mai multe despre cum se prepara o mancare proaspata si cat mai sanatoasa ......cum putem beneficia de cat mai multe nutriente si de un gust cat mai rafinat si autentic.

Anonim spunea...

1Q-le, te cunosc cumva? Mie asa mi se pare ...

Anonim spunea...

De unde vi se pare domnule Oprisan?

Anonim spunea...

Cata cearta aici...ca nu pot sa le spun pareri diferite! Un "anonim" care cu putin mai multa inspiratie nu s-ar fi desconspirat in a fi unul din prietenii patronului sau cineva din management si "1Q" un tip frustrat ca nu are sansa sa intalneasca preparate de calitate in Bacau, dar nici curajul de a pleca de acolo!
Eu consider ca orice restaurant ar putea avea mancare buna daca ar avea bucatar care respecta meseria! Nu va suparati, dar nu puteti numi asa "gataci"-termen nou si pt mine-BUCATARI.Acestia sunt cu nimic mai presus de gospodina din casa! Dragilor bucataria a evoluat!Treziti-va! Nici preparatele romanesti nu sunt executate cum trebuie! Nu poti servi ceva rustic in farfurii Meito Rose Chintz! Si asta se intampla des! Nu mai jigniti bacauanii!Aveti respect pt ei...

Anonim spunea...

Daca nu suntem de acord cu mancarea proasta care ni se serveste, chiar trebuie sa o acceptam sau sa plecam din tara? Sau sa luam atitudine si sa facem ceva in privinta asta??

Interesant punct de vedere.


Un schimb de opinii mai ferme poate fi interpretata si ca o cearta.......(de cei care sunt inconjurati de prea multi nori albi si pufosi)

Anonim spunea...

ce ciudat,eu sunt intrigat de cat de limitat poate fi acel care a scris comentariile de foarte proasta calitate(1Q),atat din punct de vedere al formei,cat si al continutului,legate de subiectul Taverna.daca acesta e un restaurant cu specific romanesc,nici nu mi s-ar parea normal ca bucatarul sa stie sa prepare fructe de mare.e ca si cum ar avea pretentia sa manance sarmale sau mancare mexicana facute de un bucatar specializat in sushi.mie mi s-au parut de prost gust comentariile respectivului si total neadecvate.iar exprimarea e de undeva,dintr-un birt de cartier.ar trebui cenzurat.

1Q spunea...

Domnule ANONIM, in primul rand as dori sa va aduc la cunostinta ca nu sunteti prea departe de capacitatile mele gramaticale si lingvistice, ba chiar m-ar surprinde placut sa ma depasiti total. Nu este vina mea ca dumneavoastra nu puteti percepe anumite conceptii......nu e vina mea ca dumneavoastra nu sunteti iritat sa vedeti cum un bucatar care serveste o bucata de maliga si o conserva incalzita este catalogat drept cel mai bun bucatar din Bacau. Este adevarat ca sunt insumate mai multe servicii prestate de catre acel restaurant ....dar este cam greu de crezut ca acea mamaliga si tocana aceea a satisfacut la maxim cerintele dorite de catre domnul Oprisan . Eu consider ca dumnealui a trecut prin cateva restaurante si a mancate multe minunatii iar ca sa fie ridicate in slavi acele preparate mie unul mi se pare drept absurd. Sau poate ca ar trebui sa invete mai toate restaurantele sa serveasca asemenea preparate......sau mergeti direct la Viva. Punctul meu de vedere este ca un bucatar care are pretentia de a se mandri ca se afla in topul acestui blog .....ar trebui sa sa stie foarte bine cum se fac anumite lucruri elementare cunoscute de un BUCATAR obisnuit. Pentru cateva exemple cititi blogul si veti gasi acel posting. Ca un exemplu practic din acest blog .....bucatareasa Cristina Petcu se batea foarte mandra de ea ca este numarul 2 ....ca o sa fie 1 si multi nori pufosi in capul dansei. Restaurantul Casa Porto a dat faliment si era la rest, Karo cand a focut domnul Oprisan articolul......rezultatul despre parerea dumnealui in vedere cu capacitatile bucatarului o puteti citi si dumneavoastra.

Anonim spunea...

La Taverna e interesant ca poti servi si alte mancaruri decat traditionalele ciorbe, gratare si tochituri. Mai mananci o racitura, o vanata, un platou cu aperitive vanatoresti o ciorba de peste etc...
S-a investit mult acolo si se cunoaste.
In schimb trebuie sa te tii bine cand iti vine nota de plata.
Raportul intre ce platesti si ce primesti e cam mare.

DaddyOp spunea...

pentru persoana care spunea care One Moment este numarul 1... are dreptate... One Moment este numarul 1, ca si restaurant cu autoservice, iar restaurantul de la etaj este un restaurant de lux, si se numeste Soffa (aceasi firma).

Anonim spunea...

1Q-ULE ..imi lasi o impresie de om frustat ..cred ca ai o problema cu investitorii care nu dau gres.Acest Restaurant LA TAVERNA ..este printre putinele restaurante din Bacau care respecta bucataria romanesca si stilul romanesc .De la primirea clientului si pana la plecarea clientului te simti intr-adevar roman primit in casa ta . Mancarea este ireprosabila, servirea la fel astfel incat lasa invidia deoparte si tine-ti comentariile rele pentru tine.Iti doresc si tie sa investesti in ceva ce va fi apreciat .

1Q spunea...

Nu ma consider o persoana frustrata .....dar daca dumneavoastra deja v-ati facut aceasta impresie despre personalitatea mea conform postingurilor mele......este OK . Vreau sa precizez ca nu am nimic cu acest restaurant .....sau mai exact eu nu mai nimimic cu nici un restaurant din Bacau. Eu am ceva de furca cu problemele de care ma intampin ....probelemele pe care le suporta clientul ....probleme de perceptie ....probleme de abordare .....solutii de rezolvare a unor probleme din domeniul HoReCa. In general eu postez comentarii la anumite preparate .....despre prezentarea lor....despre modul lor de gatire ...etc. Am sa ma repet la un anumit capitol....consider ca din punct de vedere al preparatelor exista restaurante mai presus de acesta .......dar cum este un cumul de servicii prestate clientului ....si cum este strict parerea domnului Oprisan si a fost pe placul dumnealui.....restaurantul este pe primul loc. Locul 1 in preferintele dumnealui .....nu si a mea......sau poate ca o fi si a mea ( inca nu am am trecut prin el , dar ma indoiesc).
Acum revenind la frustrarile mele.......da .....exista cateva ....exista datorita sistemului de exploatare a omului ca forta de munca si nu ca resursa umana...sistmul de invatamant ....a locurilor de munca .......a legilor facute sa extirpeze orice fel de afacere......etc. Exista .....dar nu afecteaza prea mult comentariile mele . Aceleasi comentarii cred ca le veti primi si de la alte persoane care nu sunt deloc frustrate ....pana si eu daca as muri maine.....as muri fericit si sunt mandru de mine.

Maya spunea...

1Q,trage o fuga la restaurantul asta,serveste ceva,apoi împartaseste-ne si noua ceva concret! :P

Ce înseamna 5*,7, sau 34 de stele?
În primul rînd trebuie sa tii cont si de gustul omului.Eu sînt plecata de aproape 20 de ani din tara.Daca as merge la restaurantul ala,sigur mi-as comanda si eu un bors,apoi ceva cu mamaliga...ceva "de acasa",asa de dor!Daca alimentele au calitate buna,sînt pregatite bine,si restaurantul e curat(sau cel putin face o impresie curata...ca adevarul nu îl stiu decît cei din bucatarie ),sigur m-ar da si pe mine pe spate,si i-as da ***** pe moment :P

Ce,trebuie neaparat sa fie un homar,cu mouse de patrunjel pe "oglinda" de Dom Perignon,ca sa fie o haleala de cinci stele?

Parerea mea este ca se poate aprecia si una,si celalta.
Totul consta în prospetime,modul de preparare,curatenia si modul de prezentare.

Si acum,din nou referitor la stele.Nu as putea acorda stele unui resaturant în care am servit masa,sau ma rog un meniu întreg,doar o singura data.Cel putin as mai aduna pareri si de la alti oaspeti al acelui restaurant.Asta o spun din punctul meu de vedere.Nu-s nici critic,nu lucrez în domeniu,ste doar o parere personala.

Anonim spunea...

as vrea si eu un meniu intreg sa vad!!!imi va fi de folos!!!

Maya spunea...

Dupa cum se pare,chiar îti va fi de folos...

1Q spunea...

Salutari Doamna Maya

Aveti mare dreptate in multe opinii ....suntem pe aceasi unda.

"Ce,trebuie neaparat sa fie un homar,cu mouse de patrunjel pe "oglinda" de Dom Perignon,ca sa fie o haleala de cinci stele?"

In opinia mea DA TREBUIE. Sincer m-as duce in toate restaurantele din Bacau dar la posibilitatile mele financiare imi permit sa intru in ele doar ca angajat:)).
Este putin o problema de perceptie cu aceste stelute,.......mancarea traditionala romaneasca nu prea poate trece de 3 stele ...cel putin in opinia mea . Ar putea trece in situatia in care se iau acealeasi ingrediente de la un preparat clasic si se face un alt preparat. O sarmaluta este greu sa o faci sa fie high end food.....sau sa fie incadrata in fine dining. Mai bine ar fi daca s-ar putea face o asemanare cu stelele Michelin in care se cauta o constanta riguroasa in preparate ........mereu aceleasi arome ...mereu acelasi stil ....mereu aceasi servire....mereuu o constanta in calitate .....nu componente lipsa .....nu ca a schimbat faina sau cine stie ce situatii. Eu va inteleg perfect la dorinta dumneavoastra in materie de preparate de la un restaurant romanesc ....este si normal ......dar este doar o cerinta....un moft ce poate fi pe moment.

Asa as putea eu afirma ca la mancarea servita la Sister;s Grill este de 6 stele deoarece painea avea o crusta perfecta .....usor penetrabila si crocanta in acelasi timp iar interiorul foarte moale . Pizza turceasca era minunata .....deoarece :
-sosul de iaurt cu usturoi si castravete dadea o aroma perfecta de prospetime
- rosia era perfect coapta si proaspat taiata
- varza gustoasa
-carnea donner era proaspata taiata
- sosul iute facut din ardei iuti si nu alte procarii, dadeau o aroma superba ce imi activa papilele gustative
- ceapa era o minunatie cereasca in acea combinatie de ingrediente .

Si cu aceasta descriere bazata pe fapte reale traite de mine chiar si acum 3 luni .....dar totul era atat de bun de inca si acum imi aduc aminte toate aromele si elementele in parte ..........as putea spune ca sa incadrat in toate cerintele mele bizare, sofisticate si pretentioase pe care le doresc de la o mancare.
Eu doresc arome distinte......cu cat sunt mai multe si le pot simti individual pot cataloga complexitatea preparatului........mai doresc prospetime .......SIMPLITATE ....si cat mai putine uleiuri si grasimi. O Pizza Turceasca de la Sister's Grill eu o incadrez ca un preparat de 6 stele in opinia mea.......si DA SUNT BUCATAR (ca tot vad apriuri pe blog).

Dar totodata stiu ca acea carne donner este carne de pui vita porc oaie ....strut ..curcani ....etc ....este carne calitatea 2 (pielite...sorici.....zgarciuri ..capete.....) data toate la malaxor ....condimentate bine pentru a ascunde anumite defecte si a aroma carnea .

Asa ca totul este relativ si numai propriul vostru simt al alegerii poate decide ce este sau nu un preparat sau restaurant de 5-6-7 stele . Acest restaurant se ridica la cele mai multe asteptari ale domnului Oprisan .

Maya spunea...

Buna,1Q!

... pai noi aici vorbim de doua chestii diferite.Una e sa dau eu cinshpestele,unui meniu compus din bors de gainuta,mamamiga cu tochitura,si cozonac cu mac(pentru ca mi-e dor de ele,ca nu le-am mai servit de ani de zile,asa ca la mama lor acasa)...si alta este steaua lui Michelin :D

Domnul Oprisan,face probabil exact ca mine...da si el stele în functie de gust si moment :P

Din cîte stiu eu(posibil sa ma însel),în tara nu exista restaurante cu stea/stele Michelin.
Si fara sa supar pe nimeni,cred ca nu e usor de adus stele dintr-astea în România...si mai greu de pastrat.Aici sîntem de aceeasi parere-calitatea constanta pe toata linia,greu de mentinut în tara.Stiu ca o sa-mi iau cîteva înjuraturi,dar asta este parerea mea.

M.

1Q spunea...

De ce sa te injure lumea:)) Ce ai spus rau:)))?? Fara retineri ...dati drumul la cuvinte.....nu suntem maimutze sa ne dam cu banane in cap.....de aia avem limbajul ....sa vorbim.
Daca nu sunt prea indiscret .....din ce tara ne scrieti?

Maya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Maya spunea...

1Q,din Germania.

el spunea...

si uite asa a mai trecut un an si 1Q nu a ajuns la restaurant... eu zic sa va adunati si sa-i faceti cinste cu o salata de vinete sau o ciorba de pui :)

Maya spunea...

Eu cred ca 1Q si stapînul blogului, au fost deja împreuna pe acolo,si-or fi facut vreo indigestie...ceva...ca numai apare niciunu!:D
Le-o fi picat mamaliga mai greu la stomac :P

1Q spunea...

Hahhaha !!! Nu am murit inca.......doar ca se mai si munceste pe aici ...chiar si pe criza. Nu ma suparati ca va lovesc unde va doare ......poate va fac pofta de cateva urzici si o cana de must :P.......lesta e lunga la mine

1Q spunea...

Domnule Oprisan , cum ar fi sa faceti articole si despre cofetarii. Am vazut ca sunteti cam prea pasionat de dulciuri:))). Poate ne spuneti si nou unde mai putem manca o prajitura buna sau poate chiar si foarte atragatoare.

As ruga totusi pe aceasta cale...toti cei care sunt prin functii de decizie pe la cofetarii.....VA ROG >>>>VA IMPLOR ......mai aduceti si retete noi ca de savarine....eclere .....amandine si alte diplomate mi sa acrit sa le vad intinse pe rafturi.

Ce cofetarii merita recomandate??

Sa auzim Pareri!!!

Anonim spunea...

la ce atatea stele la localul ala nu pot intelege.nu se mai duce nici naiba acolo

George OPRISAN spunea...

Uite ca am fost eu azi, vineri 26 martie, exact ca sa vad ce mai e nou si daca e adevarat ca bate vantu pe acolo. Restaurantul ramane in viziunea mea tot printre primele din Bacau, dar cu mici observatii. Mai multe amanunte intr-un articol urmator.

1Q spunea...

Cum vi se pare idea cu articole si despre cofetarii?

George OPRISAN spunea...

1Q-le, iata o idee buna pentru altcineva ca sa faca un blog nou :)

1Q spunea...

Deci nu-ti surade idea :))

Anonim spunea...

1Q cand postezi si tu o reteta din restaurantul in care lucrezi? Sa vedem ceva exotic...

1Q spunea...

:))) de stii ca este exotic?? ma stie cineva?? Sa spunem ....Keftedes.....

versiunea originala la chiftelutele rmanesti.Reteta este simpla si accesibila : carne tocata de porc ...ceapa ..parunjel ..paine ....scortisoara ...menta uscata ....aceti bilutze....prajiti si savurati. Salutari de prin medierana.

1Q spunea...

am utat sa scriu UNDE cine gaseste locul potrivt primeste bonusul

1Q spunea...

am utat sa scriu UNDE cine gaseste locul potrivt primeste bonusul

1Q spunea...

Gata nu se mai intampla nimic pe acest blog?? gata distractia???
Ce se mai aude prin romania ??? iese lumea in strada sau nu??? sau o sa ajunga parlamentul sa puna pensionarii la jug doar ca sa mai exploateze ceva

Gabriel Oancea spunea...

La ora actuala cel mai tare restaurant din Bacau este Trattoria del Mondo dar observ ca nici macar nu apare in acest blog. Am mancat acolo cele mai bune coaste de porc . Servirea a fost exceptionala, meniul e un pic cam simplu si scarile erau cam alunecoase dar chiar si asa ma bucur ca avem acest restaurant in orasul nostru.

Anonim spunea...

In afara de coaste ai mai mincat si altceva de laudat?

Cristi Pancescu spunea...

Eu am mancat o supa de gulas acolo si a fost criminala

Anonim spunea...

NU DOAR IN RESTAURANTELE CU "BLAZON" SE MANANCA BINE SI RAFINAT - ATI INCERCAT BULEVARD 18 (TIC-TAC)? NU RATATI!

kinder90 spunea...

Auzi 1Q, cred ca tu mananci prea mult kkt si acest loc nu e pe gustul tau. No problem. Du-te invartindu-te ca nimeni nu-ti vrea parerea de "profesionist" Daca erai atat de smecher, poate erai ocupat sa conduci un restaurant de milioane nu sa critici pe altii. Eu locuiesc in strainatate, am parte numai de mancare fitzoasa si sunt f incantata de mancarea romaneasca care se serveste La Taverna. Daca vrei figuri stimate snob, n-ai decat sa te duci in Franta, presupun ca acea mancare si stil iti place, si nu mai carcota pe la usile restaurantelor cu specific romanesc! Si discutia se incheie aici.

1Q spunea...

Hahaha!!! CanCan . M-ati ghicit total .....Ma inclin!!!

Doamna sau domnul KINDER??

Anonim spunea...

cred ca glumiti cu etichetarea restaurantului cu 4*(retrogradat fiind de la 5*)am participat la o masa organizata acolo si calitatea preparatelor servite acolo a fost cu mult mult sub cele ,,4* ,,
asta ca sa ma exprim intr-un mod civilizat. si credeti-ma stiu ce vb
ma refer la mancare, calitatea ei, gramajul care nu a fost respectat deloc conform meniului stabilit in prealabil,
detasarea ospatarilor
in rest locatia , interiorul si atmosfera OK

GABI MATRACHE spunea...

STIMATI GURMANZI CU STILURI DE A COMENTA ATAT DE DIFERITE,DACA DORITI O DESFATARE CULINARA,SUNTETI INVITATII MEI LA RESTAURANTUL ,,VANATORESC,,AL HOTELULUI DOBRU DIN SLANIC MOLDOVA SA GUSTATI SI LASAGNA SI ZACUSCA SI SLANINA CU CEAPA SI SALATA CU FRUCTE DE MARE.INCREDIBIL.NU???GABI MATRACHE.BUCATAR SPECIALIST.

Bacăul de altădată ...