News: 13 apr. 2010

luni, 24 noiembrie 2008

GUSTUL ITALIEI

Expoziţie cu degustare profesională de vinuri şi produse alimentare italiene

În urma invitaţiei primite, am avut bucuria să particip la o prezentare exclusivistă de vinuri şi produse alimentare italiene (paste, ulei de măsline, oţet balsamic, preparate din carne, brânzeturi etc.). Manifestarea a avut loc în data de 18 noiembrie 2008 la selectul Hotel Athenee Palace Hilton, din centrul capitalei, şi a fost organizată de Institutului Italian de Comerţ Exterior, confederaţia agricolă Confagricultura şi agenţia Regione Abruzzo/ARSSA, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti şi a avut drept scop creşterea gradul de cunoaştere a produsele agro-alimentare italiene pentru operatorii locali din acest sector de business.
Peste 40 de producători au avut astfel ocazia de a-şi prezenta produsele comercianţilor români, persoanelor implicate în domeniu şi presei de specialitate.
Acţiunea face parte din programul de promovare al exportului Italiei (Made in Italia) axat pe 4 mari direcţii: alimente (aici este inclus şi vinul), moda, automatizările (tehnologie industrială) şi decoraţiunile.
Italieni consideră că piaţa românească are un potenţial mare de absorbţie pentru aceste produse, ţinând cont de creşterea economică, a puterii de cumpărare dar şi a apetitului românilor pentru segmentul de lux din domeniul alimentar şi nu numai. Românii au mers din ce în ce mai mult în străinătate şi adoptă cu uşurinţă stiluri şi comportamente alimentare mai rafinate dar şi mai sănătoase.Opinia mea este că un astfel de eveniment nu poate fi decât binevenit atâta timp cât, odată cu aceste produse de calitate, ne este făcut cunoscut şi stilul de viaţă italian, cel puţin din punctul de vedere al vinurilor şi al delicateselor culinare. Cât despre experienţa proprie la această degustare nu am să zic decât că nu-mi mai venea să plec de acolo ... Mi-am îmbogăţit memoria senzorială cu nenumărate gusturi şi mirosuri noi, cum ar fi vinurile Brunello di Montalcino, Chianti, Dolcetto şi brânzeturile Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano etc.În altă ordine de idei, nu pot decât să mă bucur că blogul dealegurii a atras atenţia şi, prin invitaţia la acest eveniment ca reprezentant al presei, i-a fost recunoscută menirea de informare şi educare pe segmentul de cultură gastronomică şi de petrecere a timpului liber.Important este că am intrat în contact cu diverse persoane din acest domeniu şi că anul vitor vom putea vorbi cu siguranţă despre un astfel de eveniment şi la noi în Bacău. Până atunci, vă invit să vă exprimaţi opiniile legate de această iniţiativă, aici, pe blog.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cand organizarea unor astfel de evenimente pentru promovarea vinurilor romanesti in ITALIA, FRANTA etc. , sub patronajul CONSULATELOR ROMANIEI in tarile respective? Cu siguranta si noi romanii avem capacitatea sa apreciem calitatea acestora si nu numai, desigur.

Anonim spunea...

bravo,frate!ma bucur ca unii dintre noi au posibilitatea de a descoperii aceste lucruri minunate ale lumii.ar trebuii sa se faca mult mai multe asemenea actiuni si de ce sa nu fim si noi in stare sa ne promovam produsele in afara,poate chiar si in tara ca sunt destui romani care nu cunosc vinurile si produsele bune ale acestui loc de lume.

Anonim spunea...

Pe la mijlocul lui ianuarie 2008, restaurantul "PRIVATE" de pe str. Bucium 85, Bacau, va organiza "Seara italiana" cu Maestrul ANTONIO PASSARELLI precum si degustare din renumitele vinuri italiene MASCARELLO.
Asteptam pe toti gurmanzii actuali cat si pe cei in devenire, ca si pe dumneata domnule Oprisan.
Relatii la tel. 0744343241

Anonim spunea...

Daca se va face evenimentul in acelasi stil .....aproape 100% o sa fiu si eu .

Bacăul de altădată ...