News: 13 apr. 2010

vineri, 16 octombrie 2009

Bonum vinum laetificat cor hominis

Vinul bun înveseleşte inima omului!

Deşi în articolele mele anterioare am făcut vorbire despre vinuri şi despre combinarea lor potrivită cu preparatele culinare, socot că această licoare pe care am redescoperit-o într-un mod fascinant în ultimii ani, merită o rubrică specială. Vă voi prezenta aici vinuri care merită atenţia voastră, a celor care savurează şi apreciază un vin bun lângă o mâncare bună, dar şi celor care lucrează în domeniul restaurantelor şi care doresc să le ofere clienţilor produse de calitate.

SIRENA DUNARII, RIESLING, 2000, VINARTE, VANJU MARE
Un vin deosebit, potrivit pentru aceasta luna in care se serbeaza femeile. Un Riesling realizat ca vin de desert, dulce, cu un gust si aroma florala persistente. Rar te poti intalni cu asa ceva!
Daca aveti noroc il mai puteti gasi la:
SC VINARTE S.R.L.
Str. Plantelor nr. 50, Sector 2, Bucuresti
E-mail: office@vinarte.ro
Tel. 021.323.38.03
www.vinarte.com

MUSCAT FRONTIGNAN, 2008, DOMENIUL COROANEI, SEGARCEA
Unul dintre cele mai rare soiuri, Muscatul Frontignan mai exista doar la Segarcea, pe doar 1,5 hectare. Este un rose de exceptie, cu arome de caisă foarte coaptă si piersică albă.
DOMENIUL COROANEI SEGARCEA S.R.L.
Str. Dealul Viilor, nr. 108 - Segarcea, Jud. Dolj
TEL. 0251.210.516
www.domeniulcoroanei.com

FETEASCA NEAGRA 2008, CRAI NOU, DOMENIILE VITICOLE FRANCO-ROMANE
Vin BIO (certificat international ECOCERT) de pe podgoriile DEALU MARE.
DOMENIILE VITICOLE FRANCO-ROMANE
Str. Scolii, 143 - Sahateni, Judetul Buzau
TEL. 0238.594.303
www.domeniilefrancoromane.com
crama.dvfr@yahoo.com
MERLOT 2007, CRAMELE ROTENBERG, CEPTURA, Jud. PRAHOVA
Cel mai bun Merlot din Romania. Dupa Merlotul reusit din 2006, iata ca si acesta din 2007 e la aceeasi inaltime, poate chiar mai bun. Sa fie acesta primul vin de peste 90 de puncte?

CRAMELE ROTENBERG
prin PANCOM SRL Piatra Neamt
TEL. 0722.569.677
marcel.simota@pancom-nt.ro
www.vindor.ro
www.rotenberg.ro


CABERNET SAUVIGNON, 2007, ORIGINI DE LA BUDUREASCA
Un vin excelent, lansat de curând, destinat segmentului horeca şi consumatorilor avizaţi.

BUDUREASCA SRL
TEL. 0244.253.299
office@budureasca.ro
www.budureasca.ro


Invitat fiind de curând la Târgul Internaţional de Vinuri Goodwine 2009, Bucureşţi, am avut ocazia să descopăr câteva vinuri de toată isprava. Printre acestea, mi-a reţinut atenţia în mod deosebit un vin din Slovenia, intrat pentru prima oară pe piaţa românească.

ATONIUS REFOSK SERGASE, 2004, este un vin rubiniu liniştit, echilibrat, cu un buchet ce aminteşte oarecum de Cabernet, un soi crescut pe dealurile Istriei Slovene (împrejurimile golfului Trieste – Capodistria de la Marea Adriatică) comparabil oricând cu vinurile mari ale italienilor (Brunello, Barollo) şi chiar ale francezilor (toată gama de chateau-uri), însă la preţuri incomparabil mai bune.

În România este adus alături de alte vinuri slovene de calitate, de către MONTECO ROMANIA SRL, însă vă recomand să nu vă repeziţi să-l căutaţi deocamdată prin magazine deoarece el este destinat mai mult reţelei horeca. Pentru cunoscători, colecţionari şi proprietarii de restaurante, vă pun la dispoziţie datele de contact: Eugenia Dumitru, Manager – MONTEKO ROMANIA, tel.0723694670, eugenia.dumitru@monteko.ro

2 comentarii:

alibus spunea...

Pentru ca ai facut o analogie intre Refosk-ul sloven si vinurile italiene, eu as fi tentat sa spun ca aduce mai degraba cu un Amarone (chiar si ca localizare este cumva apropiat de acesta) decat cu surorile din Piemont si Toscana.

Numai bine!

Anonim spunea...

Cu tot respectul pentru antevorbitori dar Refosco-ul sloven nu are legaturi nici de origine si nici organoleptice cu Barolo sau Brunelo asa cum sugera dl Oprisan sau cu Amarone cum sugera Alibus.Ar fi o ofensa pentru marile vinuri italiane enumerate (Barolo,Amarone,Brunelo).Refosco este un vin localizat ca origini in zona Friuli-Venetia(Italia),la granita cu Slovenia unde s-a si difuzat ulterior.Este un vin mediu spre superior care nu depaseste de obicei un punctaj de 85.Un vin bun,dar cu limitele de rigoare.

Bacăul de altădată ...