News: 13 apr. 2010

luni, 16 februarie 2009

PETRECERE DE SFÂNTUL VALENTIN LA PRIVATE DINING CLUB

C-o fi sărbătoare comercială sau nu, că nu e sărbătoarea noastră ci a catolicilor, mai puţin contează faţă de motivul de a petrece iar cu persoana iubită. Şi, ca să nu supărăm pe nimeni, de Dragobete vom fi iarăşi puşi pe chef, pe unde s-o nimeri.
De data asta, am avut şansa să prind locuri libere la petrecerea organizată de restaurantul PRIVATE DINING CLUB. Am fost surprins să văd o sală plină ochi cu oameni puşi pe distracţie de zile mari. Meritul este şi al proprietarului locaţiei care a avut inspiraţia de a pregăti evenimentul după reţeta: preparate bune + muzică cu DJ + Karaoke + concursuri cu premii şugubeţe = chef de pomină.Este încă un restaurant care şi-a dat seama că epoca în care era suficient să aştepţi să-ţi intre clientul pe uşă fără să te agiţi prea mult a trecut. Concurenţa pe piaţă începe să se facă simţită iar acum clientul trebuie pur şi simplu agăţat de pe stradă şi tras înăuntru, iar asta se face doar cu pregătirea de evenimente ca de exemplu serate exclusiv gastronomice (Olive Garden), petreceri diverse (prezentul restaurant) sau tot felul de prezentări de produs, de vin etc. Două sunt în principal motivele acestei schimbări: apariţia unui număr tot mai mare de restaurante (în ultimii 5 ani, minim 1-2 restaurante pe an) faţă de un număr limitat de potenţiali clienţi, şi gradul din ce în ce mai înalt de sofisticare şi de pretenţie al acestora din urmă. Cine nu simte această schimbare şi va continua să-şi aştepte clienţii cu meniuri prăfuite, ospătari blazaţi şi patroni aroganţi va fi condamnat la faliment, aşa cum de altfel s-a şi întâmplat anul trecut cu vreo două, trei restaurante.Revenind la cazul nostru, fericit aş putea spune, am remarcat meniul fix de 59 de lei (fără băuturi) compus dintr-un aperitiv (parfait de pate - tartă cu pate de pui, cu sos dulce de ceapă călită şi frunze de rucola), fel principal (piept de raţă cu sos dulce de cireşe şi garnitură de cartofi feliaţi cu sos alb) şi desert (o excelentă brioşă de cacao cu o cremă delicioasă de ciocolată la interior, servită fierbinte alături de ingheţată!). Nu am să insist foarte mult cu descrierea acestor minunăţii deoarece, la o astfel de serată, accentul trebuie pus pe antren şi bună dispoziţie. Menţionez doar că au fost savurate de toată lumea iar desertul a stârnit felicitări la scenă deschisă, dacă am putea spune astfel. S-a probat astfel potenţialul măiestriei bucătaresei, nimeni alta decât distinsa soţie a proprietarului. Dealtfel, am avut şansa să văd bucătăria la invitaţia acestuia, şi vă pot spune că nu cred că sunt mai mult de 3-5 bucătării mai bine organizate şi echipate în tot oraşul.Totuşi, aş avea o recomandare, în sensul că ar fi de dorit ca preparatele să fie pe viitor mai consistente şi mai puţin sofisticate, mă refer aici doar la acest gen de evenimente şi nu la meniul curent sau la serile dedicate înaltei arte culinare.
Este o şansă a acestui restaurant de a-şi forma o identitate aparte prin organizarea unor astfel de evenimente destinate unui public ţintă cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, pentru care, din păcate, ofertele de distracţie sunt limitate, cu toate că, statistic vorbind, este publicul cu potenţial financiar maxim şi care, teoretic, ar trebui ademenit de toate restaurantele. M-aş bucura ca aceste serate să capete o anume periodicitate şi să devină astfel populare, notorii. Este şi foarte convenabil dealtfel: cu un cost acceptabil, ai parte şi de mâncare şi de muzică bună şi de o partidă de dans pe cinste. Alternativă ar fi poate cluburile, dar nu oricine e Irinel ca să nu ai simţul penibilului printre puştani, sau nunţile care te ard puternic la buzunar. În occident, aceste serate au loc de regulă vineri seara şi sunt realmente asaltate de acest segment de clienţi. Ele sunt concomitent un câştig consistent de natură financiară dar şi unul în planul imaginii şi promovării restaurantului.Conceput iniţial ca un club exclusivist cu acces pe baza calităţii de membru înscris (proiect care încă nu s-a dovedit a fi agreat sau înţeles de către consumatori), PRIVATE DINING CLUB se reinventează devenind un cadru prietenos cu o atmosferă caldă şi plăcută, cu un management pasionat şi dedicat, toate orientate către nevoia clientului de a petrece momente memorabile de voie bună, alături de partenerul de viaţă, de prieteni, şi, de ce nu, de ceilalţi meseni posibili viitori prieteni.
Recomand să urmăriţi ofertele lansate de acest restaurant şi să veniţi cu inima şi mintea deschise pentru a vă putea bucura de o mâncare gustoasă, un vin bun şi o ambianţă pe măsură.

PRIVATE DINING CLUB, str. Bucium, nr. 85, Bacău, rezervări la tel. 0744.343.241

4 comentarii:

Anonim spunea...

Prealaudatul desert se gaseste pe piata Bacuana de aproape 2 ani la Olive Garden

Anonim spunea...

Buna. o singura intrebare am. Vad ca dati stele si iar stele despre restaurantele din Bacau. Care vi se pare cea mai buna pizza din oras? Va raspund eu inainte. PE DEPARTE PIAZZETTA. Plus ca dulciuri ca acolo nu gasiti nicaieri in oras. Sa stiti ca e un local care arata dupa meniu a restaurant. L-ati omis. Nu va luati doar dupa marimea sau numele restaurantului. Nu asta spune tot. ciao

Anonim spunea...

Unde e acest local pe care il laudati?

Anonim spunea...

PIAZZETTA este situata in Pasajul Revolutiei si are tel. 0234.511.520.

Bacăul de altădată ...