News: 13 apr. 2010

duminică, 29 martie 2009

SEARĂ RUSEASCĂ

În data de 26 feb. 2009, la restaurantul OLIVE GARDEN a fost o seară cu preparate specifice bucătăriei ruseşti. Totul a fost delicios! Care nu aţi fost, nici nu ştiţi ce aţi pierdut ...



MENIU SEARA RUSEASCĂ - РОССИЙСКАЯ BEЧEPA

APERITIVE
- TARTINE CU CAVIAR
- SLIOTCĂ CU CEAPĂ VERDE
- TARTINE CU PEŞTE AFUMAT
- FICAT DE BATOG CU LĂMÂIE
- PLACINTĂ CU VARZĂ ACRĂ
- BITOCI ( chifteluţe ruseşti din carne)

- TARTĂ CU PEŞTE AFUMAT
- PIROJKI ( piroşti ruseşti umplute cu peşte)
- DARENKICOVA (aluat cu carne şi varză acră)
- SARDINE ÎN ULEI CU LĂMÂIE
- RULOURI DE ŞUNCĂ AFUMATĂ CU SALATĂ A LA ROUSSE
- TARTINE DE SFECLĂ ROŞIE CU SALATĂ
- BLINCIHI ( clătite cu dovleac şi carne de pui)
- OUĂ UMPLUTE
- PLACINTĂ CU PEŞTE, OREZ ŞI CREVEŢI LA CUPTOR
- BORŞ DE SFECLĂ ROŞIE CU CARNE

FEL DE BAZĂ

- RULADĂ PUI KIEVSKAIA (piept de pui macerat, rulat cu unt şi condimente)
- STROGONOFF DE VIŢEL (reţeta din sec. IX, din muşchiuleţ de viţel tăiat fin, cu ciuperci, castraveciori, flambată cu coniac şi servită cu sos de smântână)

- SOLIANKA (şalău la cuptor condimentat cu coriandru şi servit cu ciuperci)
- LIMBĂ DE VITĂ CU MĂSLINE (limbă de vită sotată în ulei, vin, şi servită cu măsline) - PALMENI (carne de porc şi vită în aluat, fiartă la abur şi servite cu sos de muştar)
- MUŞCHI DE PORC CU SOS DE HREAN

DESERT

- PRĂJITURĂ PAVLOVA (această prăjitură a fost special creată în onoarea celebrei balerine Ana Pavlova)
- PRĂJITURĂ CU NUCI

VODCĂ RUSEASCĂ
CONIAC RUSESC

Niciun comentariu:

Bacăul de altădată ...