News: 13 apr. 2010

vineri, 12 decembrie 2008

KARO, DOAR UN ALT RESTAURANT

Poporul a votat! Cum? Cui îi pasă?!?! Politicienii ne-au luat votul şi fac cu el exact ce vor face şi cu promisiunile din campanie: se vor şterge cu ele acolo unde-i doare de ţărişoara asta sublimă şi fascinantă. Sau poate că n-ai votat. Cui îi pasă?!?! Aproape 70% din români au făcut la fel ca tine. Şi? Sacul Moşului va fi pentru tine tot gol, iar al lor tot burduşit. Pentru că ei cu ei sunt toţi nişte derbedei.
Dar să trecem peste ... Vine Crăciunul, trebuie să fim mai toleranţi, mai iertători că aşa îi stă bine unui bun creştin. Avem treabă, porcii mai au câteva zile de guiţat, vinul şi ţuica trebuiesc puse la fiert, ne pregătim reţetele de chişcă şi cârnaţi, de turte şi cozonaci ... Să ne bucurăm de ce avem acum, că la anu` nu se ştie. Că, cică e criză.
Pentru cei care aţi reuşit să ţineţi post, numai respect. Voi vă veţi obişnui mai uşor cu regimul alimentar de anul viitor, când noile tendinţe în gastronomie vor fi pe bază de stil retro. Vor fi iar la modă tacâmurile de pui, adidaşii de porc şi salamurile cu soia. Va fi o bună ocazie pentru cei care vroiau să ţină cură de slăbire şi nu reuşeau până acum, să o facă volens-nolens.
Tare sunt curios câte restaurante vor mai rezista până la anul. Doar în ultimii ani au apărut în oraşul nostru peste zece restaurante noi, iar altele s-au renovat complet. Băcăuani nu sunt mai mulţi şi nici nu s-au îmbogăţit brusc. Vom vedea, eu sunt aici ca să consemnez ...
Un astfel de restaurant renovat complet este restaurantul Karo, de la Baraţi.
Investiţia a fost masivă, iar rezultatul, dacă vorbim de clădire şi dotări, e impresionant. S-a mărit capacitatea restaurantului (până la 200 de persoane) şi s-a pus mai mult accent pe spaţiile de cazare. Mă aşteptam să regăsesc acelaşi efect al investiţiilor reflectat în servicii şi preparate, astfel încât să pot spune că, per total, rezulatul e mulţumitor. N-a fost să fie ...
Încă de la meniu poţi să-ţi dai seama că banalitatea este cuvântul de ordine în acest restaurant. Nimic deosebit, nimic sclipitor. Nici măcar la specialitatea casei (şase la număr) sau specialitatea bucătarului (şapte) care sunt prezentate pe prima pagină. Şi, apropo, dacă îi zice specialitatea casei sau bucătarului, înseamnă că e una singură, sau maxim două şi nu nouă. Se practică la un meniu prezentarea pe prima pagină a unor preparate ca şi specialităţi sau ca preparate ocazionale sau de sezon. Dar nu trebuie să se facă abuz de această poziţie. Altfel se cade în banalitate. Iar aceste preparate trebuie într-adevăr să fie deosebite, ori prin metoda sofisticată sau pretenţioasă de preparare, ori prin ingredientele folosite. Dar nu poţi trece în nici un caz reţete comune, prezente în 80% din restaurantele din aceea zonă. Dacă totuşi un astfel de preparat este realizat într-un mod deosebit, sau are notorietate, cum de exemplu este cunoscută ciorba de burtă facută la restaurantul Mioriţa, îl prezinţi în lista curentă a meniului putând adăuga la denumire sintagma à la maison, sau à la denumirea restaurantului (ex. Ciorbă de burtă a la Mioriţa).
Am ales pentru felul întâi o supă de gulaş unguresc, pentru care, recunosc, am o slăbiciune. Aşa că asteptările mele erau maximale şi avizate.
Gulaşul este o mâncare din carne de vită, şi uneori porc, specific unguresc. Poate fi preparat sub formă de mâncărică (cu bucăţi mari de carne şi cartofi plus nişte găluşti specifice, într-un sos gros) sau ciorbă/supă de gulaş (bucăţile de carne sunt mai mici, fără cartofi şi cu mai multă zeamă), dar gustul este cam acelaşi, picant. Denumirea vine, firesc, din limba maghiară în care înseamnă păstor de vite (ei preparau această mâncare folosind carnea de la vitele mai slabe sau lovite). În Bihor, i se zice şi bograci.
Din păcate, ciorba de gulaş a fost o dezamăgire pentru mine. După cum se poate vedea şi în imagine, la suprafaţă mustea de atâta ulei şi bulion neasimilate în zeamă. Cu greu am reuşit să disting din gustul specific de gulaş, în schimb constatând pregnant gustul neaoş de ghiveci românesc, asta din cauza legumelor multiple şi total nepotrivite folosite la preparare. Îi seamană acest gulaş unui ungur ca o sarma românului care o serveşte la Tokio.
Mai multe speranţe mi-am pus totuşi în felul doi, nişte coaste de porc la grătar. Aveam o predispoziţie spre toleranţă, instalată psihic cu ajutorul unui vin roşu denumit Puterea Ursului. Un vin mai degrabă prietenos decât pretenţios, catifelat şi rezonabil de aromat pentru un vin demisec, rubiniu. Puterea lu` Moş Martin se instalează după a doua sticlă, şi, da, este doar o impresie.
Prezentarea preparatului a fost însă mediocră, două bucăţi, pe alocuri arse, trântite pe un fund de lemn. Şi măcar de ar fi fost doar atât. Una din bucăţi era mai degrabă o răzuială de pe coaste, plină de grăsime şi fără pic de coastă. Noroc cu gogonelele murate, cu ajutorul cărora am reuşit să înghit ceva-ceva.
Sunt de acord că nu poate ieşi cine ştie ce fel din nişte simple coaste. Dar nici nu e acceptabil să le prezinţi exact aşa cum le-ai face în spatele blocului, pe grătar. De regulă, măcar un centimetru din coaste se lasă dezgolit pentru facilitarea manipulării lor. Altfel, te umpli tot de grăsime pe mâini şi foloseşti vreo zece şerveţele, pentru că aceste coaste la grătar nu pot fi manevrate eficient cu furculiţa şi cuţitul.Noroc cu desertul, o cremă de zahăr ars, reuşită şi deliciosă dealtfel, dar despre care nu am prea multe de spus.
Aşadar, construcţie frumoasă, mobilier ok, veselă şi tacâm IKEA se acceptă, dar bucătăria de toată jena. Nu-mi pot exlica un lucru: ori sunt eu mai ghinionist să nimeresc mai mult bucătari sau bucătărese plictisite, ori aceştia nu-şi iau treaba în serios. Ba, mai mult, se pare că nici patronii nu pun preţ pe măiestria lor. Ce minte să ai după ce ai băgat sute de mii de euro în infrastructură să te caliceşti la un bucătar de mâna a enşpea? Vin la restaurantul tău să-mi cheltui banii, nu pentru ca să cad lat de admiraţie faţă de locaţie (sic!), ci pentru ca să servesc ceva special într-un mediu prietenos. Şi asta se face cu bucătari buni. Dacă nu găseşti unul bun, nu-i nimic, investeşte în el constant, un curs intensiv de bucătareală modernă se poate face în şase săptămâni şi nu costă cine ştie ce.

Atmosfera generală ****
Menu ***
Servire ***
Calitatea preparatelor **
TOTAL ***

KARO
sat Măgura, nr. 132
rezervări la 0234.511.808

30 de comentarii:

Sorin spunea...

interesant blog felicitari pentru articol

Anonim spunea...

in seara de vineri 19 ati fost in oras cu prietenii??

Anonim spunea...

Daca intrebarea e pentru mine, raspunsul e simplu: NU
Mai ramane curiozitatea mea fata de sensul intrebarii ...

Anonim spunea...

Nasu'....de Revelion faci niste coaste la gratar(in spatele blocului)?....ca mi-ai facut pofta...

Salutari de pe malurile Bahluiului...

Anonim spunea...

DRAGA DOMNULE OPRISAN SUNT CURIOASA DACA NUMAI SA CRITICATI STITI.AS VREA SA AVETI POSIBILITATEA SA VA PUTETI DESCHIDE UN RESTAURANT SI SA VA VAD ATUNCI.NU INTELEGETI CA ATAT CHELNERII CAT SI BUCATARII SUNT NISTE NEMERNICI,NESERIOSI SI FARA EXPERIENTA VASTA IN ACEST DOMENIU.

Anonim spunea...

Bune articolele,scrie frumos si poate ajuta la ridicarea calitatii in restaurante ca in RO.e mare nevoie...

Anonim spunea...

NU INTELEGETI CA ATAT CHELNERII CAT SI BUCATARII SUNT NISTE NEMERNICI,NESERIOSI SI FARA EXPERIENTA VASTA IN ACEST DOMENIU.



Citez pe DUDUIA DE MAI SUS ......PATROANA DACA INTUIESC BINE


Nu meritati prea mult respect ..de aceea ca adresez si eu cu asa cuvinte .
De ce va permiteti sa faceti angajatii nemernici??? Femeile si afacerile . Duduie ....cand o sa-ti permiti sa abgajezi un bucatar adevarat si sa-i oferi conditii sa-ti gateasca atunci sa arunci asemenea cuvinte . Cand o sa-ti permiti sa angajezi un somelier (daca stii ce-i aia) ..atunci sa vorbesti . Pun pariu ca ai numai salariati la 6 milioane dar vrei sa-ti faca din cacat bici si sa mai pocneasca (replica inteligenta a romanului). Trezirea femeie .....cand o dai si tu un salar bun atunci sa zbieri si sa ai pretentii de la angajati. Pune-i pe masa 3000 lei unui bucatar cu experienta internationala si iti va face calitate (daca il lasi si ii oferi conditii) De patroni idioti care cumpara numai tigai la 13 lei din billa si urla ca ca i-ai stricat teflonu .......patroni care stau numai in bucatarie ca sa vada cum ii munceste bucatarul ( si il streseaza constant).La partea cu patronii care stau in bucatarie .....mereu exista anumite greseli , ca de ex. mereu isi dau cu parerea ca stie el ca e mai bine ....mereu nu este cum ar fi vrut el . Este perfect normal sa verifici daca bucatarul este o putoare si daca face treaba de calitate ......dar nu patronii nu inteleg ca sunt stiluri diferite iar daca si patronul cunoaste bucatarie mereu vor iesi certuri .

Sfat pentru patronii care stiu bucatarie : stati departe dar priviti produsul finit

Anonim spunea...

1Q-le, esti pornit rau, dar ai si dreptate :)
In cateva cuvinte ai reusit o radiografie (e drept, cam buruienoasa) asupra a 80% din restaurantele de pe la noi. Nu de putine ori am sesizat prin articolele mele problema personalului. Atat timp cat patronii vor pune mai mult pret pe locatie, bagand bani cu nemiluita in lustre, scaune, si alte acareturi, dar neglijand investitia in personal, lucrurile nu au o reala sansa de redresare. E drept ca exista si pericolul migrarii catre concurenta, dar asta se poate evita cu o simpla clauza de confidentialitate la contractul de munca. Sau poate ca nu prea sunt contracte de munca ... Oops!

Anonim spunea...

Traim intr-o tara atat de josnica ........am trecut demult de stadiul de buruienos

Anonim spunea...

Ai scris mai sus ca se pot face cursuri de bucatarie moderna ........unde ar fi asta ?? imi puteti da mai multe detalii?? .

Si a propos ........se pot face cateva preparate absolut incredibile din acele coaste banale . Din cate am vazut eu bine la seara asiatica ...erau si coaste acolo, daca erau facute cum trebuie ar fi trebuit sa fie incredibile.

Anonim spunea...

Draga domnule nu sunt patroana dar cu siguranta tu te numesti chelner sau bucatar.Am mare dreptate cand spun ca sunt neseriosi chiar si cu 10-12 mil un chelner si 25-28 mil un bucatar.Cred ca ai te-ai orientat gresit cu afirmatiile despre mine.Iau salariile astea fara prea multa experienta dar ei pe langa bani vor si bacsis ,stii nu stau daca nu au activitate sa le ramana si bani pe langa salariu.Ca asa sunt ei invatati ,nu mai zic de felul cum privesc .....concluzie niste nemernici .Iar duduie sa i te adresezi cui vrei tu nu unui om pe care nu-l cunosti.

Anonim spunea...

Imi retrag cuvantul DUDUIE si imi cer scuze fata de dumneavoastra, daca chiar oferiti acest salar .....va dau chiar dreptate si sfatul meu este simplu "AFARA----URMATORUL MAI COMPETENT". Personal se gaseste dar totusi nu exagerati cu cerintele .

Anonim spunea...

Daca tot mi-ati ghicit numele ........eu presupun ca sunteti manager. Manageri sunt de 5 feluri :
1 - Autoritar
2 -Incomptent
3 - Participativ- Reformist
4 - Concilator
5 - Poate imi spuneti dumneavoastra ( nu este de rau ci o intrebare cu un rezultat constructiv si pozitiv)

Toate cele bune

Anonim spunea...

Nu sunt manager dar am notiuni in acest domeniu .Dintre toti as prefera sa fiu participativ-reformist asa se asigura progresul.Asa evoluam,numai asa vom evolua. Numai bine !

Anonim spunea...

Cat despre personal ce sa va mai spun .....chiar si in conditiile de incompetent ,urmatorul.....sincer mi-e teama ca vine altul mai rau.

Anonim spunea...

De ce trebuie sa va sperie ca investiti intr-un personal mai competent??? Exista perioade de proba ....mariti perioada cat doriti dumneavoastra .....platiti acea persoana si totul este ok. Daca omul este serios ...va accepta aceste conditii . Mie unul nu mi se pare ceva absurd se semncati un contrcat de munca dupa o luna sau doua. Eu unul am semnat contractul dupa 4 luni. Exista si retorica......daca se merita semnat un contract cu o anume compainie. Ma bucura faptul ca la conducere exista persoane si cu studii nu doar o matusa sau o evoluare de la munca josnica si o promovare prin lins posteriorul sefului.

Anonim spunea...

P.S. Pentru cei din conducere :

Managementul nu mai este doar o functie , este o stiinta iar cu cat o stim mai bine cu atat va fi de suces afacerea. Va recomand o simpla carte de Management General. Cautati o editie mai noua .Odata ce incepeti sa o cititi veti intelege de ce fac aceste afirmatii. Va romand cartea de Petru Luca.

In spritul simtului civic si a instigarii publicului la cultura sper sa nu fiu penalizat pentru aceasta publicitate .Precizez totusi ca eu nu am absolut nici un beneficiu decat placerea de a intalni oameni mai educati in aceasta meserie.

Anonim spunea...

Va salut si eu intervenind cu ceva precizari. Imi place ca lumea incepe sa aiba pareri legate de industria hoteliera.Inca e mult de munca pentru toti. Nu gasesti bucatar in bacau cu exceptia a 3-4 care sa nu fure din preparat. RUSINE! Dupa ce ca nu au nicio idee despre domeniu ei vor salariu mare si spaga(de multe ori cu acordul patronului). Baieti la munca si capul plecat. Nu sunt 5bucatari in bacau care sa faca una din urmatoarele chestii elementare: sa curete o anghinare, sa desfaca o stridie, sa curete un arici de mare, sa curete un sparanghel, sa faca un sos maltez...Dragilor asta e realitatea!Visati la bani multi si munca putina. E bine, dar trebuie sa gasiti si prostii sa va plateasca!Nu-mi vine sa cred ca un bucatar are in bacau chiar si 800euro si sunt nuli( exceptie Nea Stoleru). Atat timp cat preparatele sunt copiate de pe net...nu veti progresa!

Anonim spunea...

Doamna de mai sus are perfecta dreptate . Ar fi frumos din partea ei sa ne spuna unde am putea gasi chiar si acei 3-4 bucatari ....ca sa-i respectam savurandule mancarea autentica. La Olive Garden gasim sigur bucatar cu aceasta experienta.

Asteptam celelalte restaurante cu bucatari mai experimentati.

Anonim spunea...

Ar fi frumos daca cineva s-ar aventura sa organizeze un eveniment pe tema culinara . Un foarte frumos concurs ar fi sa pui in fata unui bucatar anumite ingrediente in stare bruta iar el sa le gateasca.

1Q spunea...

Am mai citit odata acest articol si din compasiune am cateva raspunsuri de consolare pentru D'l Oprisan si in special pentru noi ....CLIENTII. Pentru inceput am sa citez cateva cuvinde din sfarsitul acestui articol :

"Aşadar, construcţie frumoasă, mobilier ok, dar bucătăria de toată jena. Nu-mi pot exlica un lucru: ori sunt eu mai ghinionist să nimeresc mai mult bucătari sau bucătărese plictisite, ori aceştia nu-şi iau treaba în serios. Ba, mai mult, se pare că nici patronii nu pun preţ pe măiestria lor. Ce minte să ai după ce ai băgat sute de mii de euro în infrastructură să te caliceşti la un bucătar de mâna a enşpea? Vin la restaurantul tău să-mi cheltui banii, nu pentru ca să cad lat de admiraţie faţă de locaţie (sic!), ci pentru ca să servesc ceva special într-un mediu prietenos. Şi asta se face cu bucătari buni. Dacă nu găseşti unul bun, nu-i nimic, investeşte în el constant, un curs intensiv de bucătareală modernă se poate face în şase săptămâni şi nu costă cine ştie ce."

Din nefericire pentru dumneavoastra ati avut placerea de a manca de pe mana acelor bucatarese pe care nu le inghit eu .........acele mioritze scolite prin 85 la cantine socialesi care mai toate au aceasi experientza ....Miorita RMB ...MILENIUM....Eclipsa....Curcani si alte pasarele care produc numai tochitura ....ceafa la gratar si papanasi cu pulbere alba sa dea contrast la negreala de la uleuiul statut. Iar la ultima parte de incheiere ....cu investirea in bucatar .......perfecta dreptate .....doar ca nu poti invata un caine sa faca noi trucuri.

Aceste cuvinte fiind spuse doar cu intentia de a nu i se urca iar la cap faima si impresiile de MAISTRU a bucutaresei ce cat de curand i-a fost rostit numele pe acest blog pe la "coltul bucatarilor". As mai avea o rugaminte directa pentru aceasta mioritza a bucatariilor bacauane ........Va rog nu falimentati si acest restaurant.....multumiti-va si ramaneti doar la acelea pe care le aveti deja scrise la caietel.

1Q spunea...

NU poti dresa un caine batran

Anonim spunea...

La Karo a venit o echipa de la La Taverna parca si lucrurile la s-au imbunatatit dar nu destul.
Daca comanzi aceeasi mancare in trei zile diferite primesti trei chestii diferite. Bune dar diferite.
Singurul lucru cre se ridica peste celelalte sunt preturile.
Mult prea scump .... Preturile si locatia fac restaurantul mai exclusivist.
Se cunosc banii bagati in reamenajare.
Vara, terasa umbrita de nuci este deosebita !

C. spunea...

tosmai am citit comentariile de mai sus si spun si eu 2... cuvinte: ospatari care sa merite calificativul de "calificat" nu prea gasesti, in Bacau cel putin. Ii numeri pe degete. Tot felul de handicapati care nu stiu nici sa sterga un pahar si fete care cred ca meseria asta inseamna ciubuc si stat la tejghea cu telefonul in mana iar cand dau de greu fug repede sa mai faca o facultate. Insa lipsa de caracter e mai evidenta chiar decat lipsa de indemanare. Si asta nu vine de la salariile mici ci de la cei 7 ani de acasa si de la absenta oricarui interes din partea statului de a forma tinerii pentru meserii de orice fel. Orice scoala de meserii, ca-i de la "Fortele de munca" sau privata, face diplome pe banda rulanta cu teorii invechite si fara nici un fel de practica. "Fortele de munca" trimit oameni la "specializare", care nu au nici un interes sau vreo inclinatie pt meseria asta iar scolile private nu fac altceva decat sa i-a banii cursantilor cat mai repede si fara batai de cap. Aici trebuie sa intervina statul prin legi favorabile meseriasilor, care sa protejeze restaurantele de plimbareti, cum ar fi obligativitatea scrisorilor de recomandare la angajare. Iar cand o sa vad un bucatar care duce singur mancarea la masa clientului, macar o data pe tura si care accepta sa plateasca din banii lui fiecare meniu care nu este pe placul omului, atunci pot spune ca omul ala merita salariu de peste 1000 de euro sau chiar parte la profit, daca e vreunul. Pana atunci sa nu se mai planga, ca vai mama lor de ignoranti. Eu stiu un singur restaurant, hai doua, din Bacau unde bucatarul e patron. De ce nu sunt mai multe, ca in afara? Usor de raspuns : o afacere e greu de tinut, mai bine te faci ca esti bucatar si lasi pe altul sa se chinuie iar daca nu-i convine, a doua zi te angajezi in alta parte. Nu e nici o rusine sa iei retete de pe internet atata timp cat le si respecti, asta inseamna sa fii interesat de meseria ta. Sant curios cati bucatari angajati din Bacau se uita la emisiunile culinare sau au acasa in biblioteca, carti ale marilor bucatari ai lumii. Pot sa presupun: nici unul. Am dreptate "bucatarilor"?

1Q spunea...

Salutare domnule sau doamna C

Ne pare bine ca mai apar si alti utilizatori care au macar curajul sa spuna ceva ....nu sa fie indiferenti .......prima schimbare a tarii trebuie sa fie in mintile noastre.

Suna sau nu a lauda.....nu prea conteaza eu pot afirma sincer ca am dat bani pe o carte de bucate. Nu o carte cu retete ...ci despre cum se prepara ingredientele. Inca sunt tanar si totusi mi-am cumparat carti ...din banii mei ...si munciti de mine. Mie unul mi-ar place sa gasesc pe rafturile magazinelor carti cu adevarat potential gastronomic, carti scrise de Auguste Escoffier ..etc........ca de Jamie Oliver sunt satul.
Din nefericire aveti mare dreptate domnule C ....iar partea ironica este ca degeaba am mai citit o carte acolo.....degeaba pentru ca generatia anterioara este la putere si inca are autoritate si puterea de decizie asupra meniului. Pe parcurs o sa se mai schimbe lucrurile ...si de la sine se vor si clarifica .Asta cumpara romanul .... Singurul lucru la care putem spera este ca noi ...generatia tanara sa avem intuitia de a alege sa invatam stiluri noi ...preparate corecte.....cu ingrediente adevarate nu benzonati .....potentiatori de arome.....margarina si alte tampenii. Sa speram ca usor usor se vor renunta la esente si se va reveni la o coaja de lamaie.....sa consumam produsul adevarat nu lucruri asemanatoare. Sincer imi este mila de persoanele cu care mai schimb o parere si le deschid putin ochii servindu-le un adevar gastronomic. Imi este mila de persoanele care au mancat o viatza intreaga friptura facuta la tava cate 6 ore si apoi servesc un antricot de vita facut roze......sa simta sucul carnii ....adevarata aroma ...de zeci de ori mai nutritiva si gustoasa. Dupa cum am mai spus si in alte postari ....pasiunea pentru aceasta meserie ......pasiunea alimenteaza dorinta pentru progres .......dorinta de a invata mai mult ...de a depasi limite ...respectul fata de clienti face un bucatar sa fie cat mai corect cu el insusi si cu mancarea pe care o serveste. Sa se bucure atunci cand vede o farfurie linsa.....sa vrea mai multa bucurie ..sa doreasca mai mult succes prin satisfacerea clientului......sa doreasca acel ciubuc venit din sala special pentru bucatar ....PENTRU CA MANCAREA A FOST SENZATIONALA....sa fie respecatat clientul ca si cum ar fi cel mai important si poate el este acela ce va trimite felicitarile bucatarului.
Dar din pacate sunt multe bucatarese care vin plictisite la servici de facut mancare. Bucatarese care si-au pierdut entuziasmul si vad meseria de bucatar ca pe o corvoada si singurul lucru din care mai pot scoate un profit ......tot ce-si doresc este sa vina ziua de salar si sa treaca ziua. Dupa cum am mai spus si in alt comentariu......aceasta afacere este una dintre cele mai populate de lagunele falimentului.....o afecere care nu poate sustine un bucatar care si-a pierdut placerea de a lucra cu pasiune. La o situatie similara .....un bucatar foarte bun si proprietar al afacerii a spus simplu : NU-i mai place ?Urmatorul....mai rau de atat nu poate sa-mi faca.

C. spunea...

Gastronomie "aleasa" nu poti face in Bacau nici intr-o mie de ani. Poti spune orice, eu m-am convins. Orasul prea mic si pe deasupra mai e si moldovean... stii vorba. La noi, sa vina repede si sa coste putin. Ca e facut de dimineata si cand ti-l pune in fata e abia incalzit la microunde, sau ca sosul e facut de Knor sau de alti fabricanti de "gust", conteaza prea putin pentru MAREA MAJORITATE de bacauani. Si cum mancarea de calitate cu ingrediente naturale si proaspete costa, iar ca sa o prepari pe loc mai si dureaza un pic, si cand vezi ca la tine e gol si ca la ala care face ceafa la minut e plin, te lasi urgent de figuri de bucatar si-i dai moldoveanului ce-i al moldoveanului... Mai dureaza cine stie cate zeci de ani, pana cand majoritatea va prefera mancarea proaspata de calitate celei reincalzite sau cel putin pana va invata sa faca diferenta, incat sa se si renteze sa o prepari, adica sa consideri ca faci o afacere si ca amortizezi banii investiti. Ai avut mare dreptate cu carnea "la cuptor". Putini sunt cei care stiu ca nu intotdeauna roz inseamna sange si ca o carne marinata necesita mai putin tratament termic, eu unul ma dau in vant dupa muschiulet de vita marinat si gatit "in sange".

1Q spunea...

Ce sa-i faci...?? OTV vrea masa....Nora pentru mama si Acces Direct......la asta se uita. Lafel este si in gastronomia de Bacau. Ma bucur ca nu am televizor........nu am si tot le stiu.

C. spunea...

Ha..., buna ca sarea-n bucate!

1Q spunea...

???

C. spunea...

Interventia ta de mai inainte fusese buna...

Bacăul de altădată ...