News: 13 apr. 2010

luni, 16 februarie 2009

METODA DE PUNCTAJ


*

Restaurante de evitat.

**

Restaurante pentru servit masa dacă nu aveţi alternativă.

***

Restaurante comune, pentru servit masa în mod curent.

****

Restaurante bune, de ocazie, cu preparate şi servire cu raport preţ/calitate avantajos.

*****

Restaurante de calitate, cu preparate sofisticate şi servire ireproşabilă.

******

Restaurante de mare clasă, care merită o vizită, dacă sunteţi în trecere prin Bacău.

*******

Restaurante de excepţie, pentru care merită să veniţi în Bacău doar pentru el.

4 comentarii:

Anonim spunea...

imi suna cunoscuta clasificerea.....se cheama Mishu-Lin?

1Q spunea...

Poate aveti untuitia de a sterge aceasta porcarie de clasificare.....nu face nimic altceva decat sa ne arate slabiciunile in acest domeniu de food critic

Anonim spunea...

Stelele date de tine nu prea reflecta realitatea.
Eu mananc de 4-5 ori pe saptamana in oras si am ratat doar vreo 3 locatii din cele prezentate (mai de pe la coada).
In Bacau sunt doar 3 locatii mai de top: Amarante (cea mai buna mancare si servire ... si pastrat nivelul in timp), Soffa (arata cel mai bine si sta binisor la servire si masa) si La Taverna (mancaruri deosebite (bucataria s-au mutat insa la Karo de ceva timp si nu mai stiu), interioare si servire peste medie, dar scump de-ti sare caciula).
Restul, Dumnezeu cu mila, depinde cum ai noroc.
Eu ma simt bine peste tot pentru ca ma cunosc baietii si ma servesc la fix si mai stiu si ce sa comand in fiecare loc ca sa fie bine ... :-)
Dar sa pui Amarante si Soffa sub La taverna si sa dai tot 4 stele la Privat Dining, President, Dumbrava sau Olive Garden... nu prea suna bine... si mi se pare nedrept fata de cei care s-au straduit si au investit ca sa poata oferi ceva de deosebit clientilor.
Treaba ta ...tu iti faci numele. Dar sa stii ca se vede din avion ata alba ! Iar daca te plateste cineva sa-l "umfli" un pic, e ok, dar fii si tu mai subtil.
Succes!

1Q spunea...

Odata ce aceste stele nu sunt acordate de catre cineva brevetat in acest domeniu.......locurile din top sunt relative. Daca domnul Oprisan este incantat de stilul romanului de a manca ......preparate gatite la timp indelungat ....preparate grase gen tochitura ,papanasi si alte sarmale.....este si de asteptat ca la Taverna sa fie in topul preferintelor lui ....dupa cum si este specificat si in articol ......STRICT OPINIE PERSONALA SI DREPTUL LA ALEGERE VA ESTE DOAR AL VOSTRU ......ca el influentzeaza masa de consumatori este alta poveste .

Eu unul mi-am schimbat stilul de a manca si apreciez foarte mult mancarurile simple....cu cat mai putina procesare .....de exemplu aleg 100 gr carne de vita prajita roze in schimbul al unui 1 kg de salam. Va asigur eu ca rezultatul nutritiv de care beneficiaza orgnismul este acelasi. Este si normal sa fiu total dezgustat de un restaurant in care vad ca sunt servite legume congelate la punga ......cartofi fierti de 2 zile...si carne prajita opinca...si ma refer acum la Amarante. Meseria de bucatar este una cu un anume respect pentru mine si aceste lucruri sunt de neiertat..... ne jucam de-a munca pe banii clientului sau ce?? Nu spun ca eu nu as fi mancat un cartof fiert de ziua anterioara ......dar un restaurant isi permite sa-l serveasca proaspat .......in restaurant se gateste ....nu se ansambleaza mancaruri congelate. Nimic nu mi se pare mai jenant sau nu gasesc un exemplu mai clar de PUTORI ale restaurantelor intalnind acele legume congelate ......folosirea fasolelor la conserva ..tiramisu de la Oetker si alte lucruri oripilante .
Bucatarilor....puneti mana si fierbeti o fasole.....curatati un cartof...mai firbeti un tacam acolo......mai usor cu bazele de la knorr

Bacăul de altădată ...